Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Полезни ли са полезните храни?Според съвременни теории на диетолозите, полезните храни не съдържат голямо количество витамини, минерали, микро и макро елементи, и други биологично активни вещества, както е било преди десетки години.

Според специалистите, от 1963 г до сега, съдържанието на витамин А в портокалите, ябълките и бананите, се е понижило с малко над 60%. Това означава, че за да си набавим необходимите хранителни компоненти, една ябълка или един портокал или банан съвсем не са достатъчни. Трябва да изядем цели три плода от един от трите вида, за да получим така необходимите здравословни за организма ползи.

Данни на Министерството на селското стопанство на САЩ посочват, че за последните близо 40 години, витамин А почти не участва в състава на говеждото и пилешкото меса. Нивото на калция в зеленчуците пък, отново според същите данни, е спаднало с цели 50%! Сходно било положението и с останалите витамини и минерали.

Поради тази причина, нараства и нуждата от качествени хранителни добавки. В последно време и у нас те стават все по-търсени и предпочитани, поради очевидните ползи, с които те допринасят за човешкото здраве.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart