Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Лютите чушки атакуват раковите клеткиСпоред специалисти от Нотингамския университет, веществото капсаицин, съдържащо се в лютите чушки, убива туморните клетки и дори възпрепятства развитието на нови такива.

Учените смятат, че чрез свързването си с протеините в митохондриите на туморните клетки, капсаицин всъщност предизвиква и клетъчната им смърт.

Капсаицин убива само анормалните клетки, без да повлиява състоянието на здравите такива, успокояват учените.

Прекомерната консумация на люти чушки и пикантна храна обаче, не предпазва от появата на ракови заболявания. Експерименталните тестове с клетъчни проби от рак на панкреаса и на белия дроб, са били извършени с оглед въздействието на екстракт от люти чушки върху раковите клетки.

Учените са на мнение, че за в бъдеще е възможно да се разработят медикаменти срещу туморните процеси в тялото, чиито състав да бъде именно на основата на капсаицин.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart