Search
Филтрирай по...

Целина, риган и артишок срещу ракПоредното проучване на специалисти от Илинойския университет посочва, че някои от веществата, съдържащи се в ригана, целината и артишока унищожават анормалните клетки при рак на панкреаса.

Включените в състава на тези храни биоактивни субстанции, наречени апигенин и лутеолин, блокират действието на определен ензим, който подпомага оцеляването на раковите клетки.

Учените съветват да консумираме колкото може повече плодове и зеленчуци, тъй като по този начин, според тях, помагаме на организма да изгради своя биоактивна защита, която свежда до минимум риска от развитието на злокачествени заболявания.

Авторите на изследването смятат, че създаването на медикаменти, съдържащи апигенин и лутеолин в концентрирани количества, може да бъде много добра профилактична мярка срещу появата на туморни клетки.

Потвърден научен факт пък е, че хранителните добавки, съдържащи екстракти от листа и пъпки на артишок, намаляват нивата на холестерола и мазнините в кръвта. Поради тази причина, те са много полезни за хората, страдащи от завишени нива на холестерол.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart