Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Обядът с мъже допринася за по-стройна фигураСпоред канадски учени от Университета Макмастър в Онтарио, когато една жена обядва с мъж, избира храни, съдържащи по-малко калории, отколкото когато обядва сама или с приятелките си.

В нeобичайното изследване, цитирано от Би Би Си, се посочва, че компанията е определящ фактор при избора на количеството и качеството на храната.

Канадските изследователи са на мнение, че от компанията, в която сме избрали да се храним, зависи и настройката на психиката ни относно това колко и какво ще ядем.

Друга интересно твърдение от проучването е, че с колкото повече мъже е жената докато се храни, толкова по-малко калории са й нужни за да се засити.

Изследването посочва като основна причина за това явление фактът, че рекламите, свързани с хранителната промишленост, често акцентират върху образа на красивата, слаба и перфектна жена. Това определя и подсъзнателната нагласа, че останалите хора ни възприемат според храната, която избираме.

Що се отнася до мъжете и техния избор на меню, то те изобщо не се интересуват нито от количеството, нито от качеството на порциите си, категорични са учените.

 

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart