Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Високата киселинност в организма засилва желанието за пушенеСпоред учени, алкално-киселинният баланс в организма е определящ по отношение на тютюнопушенето.

Алкално-киселинният баланс непрекъснато претърпява промени, изменяйки се спрямо храната, която консумираме, физическата активност и здравословното ни състояние. Препоръчително е здравословното меню да бъде съставено от 40% киселинни храни и 60% алкални храни, тъй като високата киселинност в организма може да доведе до редица смущения.

Всеки организъм има нива на pH, които се отразяват на целия организъм. Когато станат прекалено киселинни или прекалено алкални, говорим за небалансирано pH. Разбалансираното pH не се отразява добре на здравето. Съвременният човек, все по-често страда от повишена киселинност, която основно предизвиква раздразнителност, отпадналост и умора, лош дъх (особено рано сутрин), храносмилателни нарушения, мазна кожа и акне.

Новите проучвания посочват, че хората с по-висока киселинна среда са по-склонни към тютюнопушене и по-често са пушачи, за разлика от онези, чиито алкални нива взимат превес.

Специалистите напомнят, че някои храни като например безалкохолните сладки напитки, алкохола, червените меса, сиренето, сливите, кафето и др., засилват желанието за пушене.

Авторите на изследването съветват да хапваме повече алкални храни. Такива например са краставиците, целината, спанака, авокадото, броколи, ябълки, кайсии, стафиди, смокини, бадеми и др.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart