Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

revitaПроучване на Environmental Working Group, предупреждава, че съдържанието на пестициди и други химикали е най-високо в ябълките, като веднага след тях се нареждат целината и чушките.

Според специалистите от EWG, цели 68% от неорганичните храни, които са изследвали, са с високо съдържание на пестициди и други химикали, които принципно са забранени за употреба в земеделието.

Притеснителен е фактът, че дори бебешките храни съдържат вредни вещества, включително остатъци като органофосфати, които увреждат нервната система, съобщават от EWG.

В доклада на специалистите, включващ списък с най-замърсените плодове и зеленчуци се съобщава, че на първо място по замърсяване са ябълките, следвани от целината, чушките, прасковите, ягодите, нектарините, гроздето, спанака, марулите и краставиците.

Сред най-чистите храни пък, се нареждат на първо място лука и след него – сладката царевица, ананасите, авокадото, зелето, граха, аспержите, мангото, патладжана и кивито.

Препоръчително е всички плодове и зеленчуци да се измиват много добре преди употреба, за да се премахнат остатъците от пестициди, съветват специалистите.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart