Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Твърдението, че яйцата са вредни, е преувеличеноСпециалисти от Университета на Кънектикът, САЩ, твърдят, че консумиран в умерени количества, яйчният жълтък всъщност не представлява никаква опасност за сърцето и кръвоносните съдове.

Учените са проследили ефектът от консумацията на яйца от хора на средна и по-напреднала възраст. Резултатите показали, че в умерени количества, яйцата не повишават нивата на т.нар. „лош” холестерол (LDL).

Специалисти от NHLBI (National Heart, Lungs and Blood Institute) пък са на мнение, че консумацията на 4 яйца седмично не представлява никаква опасност за здравето.

Неоспорим факт е, че яйцата са богат източник на витамини, а освен това са и нискокалорични. Поради тази причина, могат да бъдат и чудесно средство за отслабване.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart