Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Вино, чай и шоколад в подкрепа на мозъчната дейностСпециалисти от университета „Оксфорд” смятат, че редовната консумация на чай, вино и шоколад, е в състояние да подобри мозъчната дейност и по-конкретно – паметта.

Червеното вино, също както шоколада и чая, се грижат за остротата на ума и предпазват от дегенеративни увреждания, посочват авторите на изследването и добавят още, че за да остане ефектът положителен, трябва да се съобразяваме с употребяваните количества. Що се отнася до червеното вино например, то полезната доза е една чаша дневно.

Полезното въздействие на някои храни върху умствената дейност и паметта, се дължи предимно на включените в състава им флавоноиди, които значително забавят стареенето на мозъчните клетки.

Британските учени са на мнение, че колкото повече остаряваме, толкова повече се засилва и положителният ефект от употребата на чай, вино и шоколад.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart