Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Пробиотиците предпазват от диабетСпоред швейцарски учени, приемът на пробиотици може значително да намали вероятността от развитие на диабет, а в някои случаи – дори напълно да предотврати появата му.

Причина за интересното твърдение е фактът, че промяната в съотношението на микроорганизмите в червата, влияе положително върху чувствителността на тъканите към инсулина. Когато тази чувствителност, която познаваме и като инсулинова резистентност, бъде нарушена, се увеличава и рискът от развитие на диабет.

Положителните промени в чревната микрофлора въздействат благоприятно и на обмена на въглехидрати, което пък от своя страна възпрепятства много от предпоставките за поява на диабет.

Пробиотиците представляват част от т.нар. „добри” бактерии, които подпомагат процесите на храносмилане. Намаленият брой „добри” бактерии в човешкия организъм, може да доведе до някои заболявания, част от които доста опасни. Допълнителният прием на пробиотици възвръща нормалните нива на полезните бактерии и заедно с това повишава имунитета.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart