Search
Филтрирай по...

Спира стареенето на кожатаПроучвания на специалисти от Онкологичния център към Университета на Колорадо (САЩ), показват че силимарин – основната активна съставка в екстракта от семена на Млечен бодил, активно противодейства на UVА и UVB лъчите.

*UVB – лъчите, предизвикващи слънчев удар и промяната в клетъчното ДНК на кожата.

*UVA – лъчите, които провокират кожното стареене.

Освен срещу фотостареенето, силимарин може да предотврати развитието на кожна канцерогенеза, категорични са учените.

Удивителното е, че действието на силимарин, съдържащ се в семената на Млечния бодил, е избирателно. Активната съставка убива мутиралите от UVА лъчите клетки, като в същото време щади здравите клетъчни структури и оздравява повредените от UVB лъчите клетки.

Фактът, че силимарин елиминира клетките с увредено ДНК, опазвайки здравите клетки, и заздравявайки увредените от UVB лъчите клетки, е забележителен! Това означава, че в контакта си с трите вида клетки, силимарин „се отнася” към тях по три различни начина!

Откритието за Млечния бодил се дължи на Д-р Раджеш Агарвал от Университета на Колорадо. Той е изучавал растението в продължение на цели 20 години! Самият той води програми за превенция и контрол на рака, както и преподава в училища по фармация и фармацевтични науки.

Млечният бодил е растение, чиито екстракти традиционно се използват в подкрепа на черния дроб. Напоследък обаче, освен предпазващото кожата действие, му се приписват и други лечебни свойства. Така например, има и изследвания, резултатите от които показват, че Млечният бодил може да се използва успешно в превенцията и лечението на онкологични заболявания като рак на гърдата и простатата.

Има данни, че в миналото Млечният бодил се е използвал като противоотрова срещу сериозни отравяния. Твърди се още, че подобрява състоянието при махмурлук.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart