Search
Филтрирай по...

билки за отслабване, енергия

Форсколий: убиец на мазнините и още нещо

 

Вероятно повечето от вас се чудят как безопасно и ефективно да „стопят“ излишните мазнини по тялото си, без едновременно с това да изгубят и част от мускулната си маса. Е, имаме една много добра новина по въпроса: съществува напълно естествен и натурален начин, благодарение на който веднъж завинаги да решите този проблем! Това може да се случи с помощта на… една билка!

Да, точно така – можете да елиминирате неприятните и не особено естетични мазнини, приемайки билковия екстракт от Колеус форсколий – растението-чудо от далечния Изток.

 

Какво представлява Колеус форсколий (Coleus forskohlii)?

Колеус форсколий е многогодишно тропическо растение, принадлежащо към семейството на ментата и открито в земите на Индия, Непал и Тайланд. Към момента, Колеус се отглежда декоративно и може да бъде открит из много места по света.

В традиционните азиатски медицински направления (Аюрведа и Хинду), лечебните свойства на Колеус са високо ценени и това съвсем не е случайно. Древните текстове определят Колеус форсколий като много ефективен лек срещу сърдечно-съдови и белодробни болести, безсъние, конвулсии, чревни спазми и др.

Благотворната билка носи името на откривателя си. Това е шведският изследовател Петер Форскал, който я „среща“ по време на своята специална експедиция за проучване на непознати до тогава растения с мощни лечебни качества.

 

Състав на Колеус Форсколий

Установено е, че Колеус притежава способността да понижава нивата на кръвното налягане и да намалява мускулните спазми. Много по-важен факт обаче е, че растението съдържа активното вещество от групата на дитерпените, наречено форсколин. Съвременните екстракти от форсколий са източник именно на форсколин, на когото растението дължи най-ценните си лечебни качества.

Как действа Форсколий?

Научните изследвания са доказали, че форсколинът активира специфични процеси в тялото, които допринасят повишаване на енергията и за ефективното изгаряне на мастни клетки в тялото.

Форсколинът подпомага дейността на щитовидната жлеза. Това, от своя страна, ускорява метаболизма, както и целия процес по изгарянето на излишните мазнини.

Всички извършени досега проучвания по отношение действието на форсколина, категорично доказват неговата способност да увеличава съотношението между чистата телесна маса и натрупаните мазнини.

Именно там се крие ключът към действието на форсколина върху човешкото тяло. По този начин, форсколинът задейства освобождаването от излишните килограми, без това да нарушава по какъвто и да било начин здравословния баланс на тялото.

Форсколин увеличава нивата на цикличния аденозин монофосфат-цАМФ – съединение, изпълняващо специални функции в тялото. По този начин, аденозин монофосфат провокира верижна реакция от биохимични процеси, които ускоряват процеса на термогенеза. Така се осигурява достатъчно енергия и едновременно с това мастните натрупвания биват елиминирани.

 

Здравни ползи от приема на екстракт от Форсколий

  • Съдейства изключително ефективно за изгарянето на излишните мазнини, без обаче това да води до загуба на мускулна маса.
  • Облекчава състоянието при хора с астматични пристъпи. Известно е, че медиаторът хистамин е в основата на много от алергичните процеси.
  • Проведени са проучвания, които доказват, че форсколин намалява освобождаването на хистамин. По този начин, мускулите около бронхите се отпускат, а интензитетът на задуха, причинен от астмата, почти изчезва.
  • Има приложение в терапията на глаукома. Доказано е, че приемът на екстракт от Колеус Форсколий, води до намаляване на вътреочното налягане, което пък от своя страна забавя загубата на зрението.
  • Има сериозно място в лечението на сърдечна недостатъчност. Поддържа нормалната сърдечна дейност. Проведени са тестове на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност, които показват, че форсколинът, макар и в по-слаба степен, подкрепя сърдечните функции.

 

Защо да приемате екстракт от Форсколий:

Действието на екстрактите с форсколин се доближава много до това на термогенните фетбърнъри. Именно поради тази причина, те се използват основно с цел изгаряне на излишните мазнини и постигане на перфектно тегло.

Внимание: ако искате да приемате форсколин, избирайте само качествени екстракти!

Форсколий*Използвайте чистия, концентриран и патентован екстракт Форсколий ForsLean® – патент на амриканската марка Nature’s Way – лидер в производството на билкови продукти за здравето! Екстрактът от корен на Колеус Форсколий на Nature’s Way е стандартизиран до 20% форсколин, с цел ефективното и напълно безопасно елиминиране на натрупаните мазнини и загубата на излишно тегло! Стандартизираният, патентован екстракт Форсколий е особено ефективен в изгарянето на мазнините в областта на корема и талията!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

// Трейкинг код ЕТАРГЕТ //
×

Cart