как да откажете цигаритеВсеки пушач може да потвърди колко е ужасно да пушиш цигара в началото на пролетта и да гледаш как хората тичат в парка или тренират различни спортове и да осъзнаваш, че ако не спреш цигарите, няма да бъдеш в кондиция за спортуване. Човек си казва, че може да откаже цигарите, но не точно сега, защото е „прекалено стресиращо“.

Пристрастяването към никотина продължава точно 4 дни. 10% от него е физическо пристрастяване, останалите 90% са свързани с психическо пристрастяване. Повечето заклети пушачи се нуждаят от сериозни напътствия, а не само от силна воля, за да преживеят първите 14 дни без цигарен дим.

Има различни начини за спиране на цигарите, само трябва да се внимава с предлаганите на пазара заместители, които водят до други пристрастявания и дори до засилено чувство на безпокойство и нервна възбуда. Най-добрият начин да спрете цигарите е като използвате природен метод, които не включва медикаменти и никотин. Това означава промяна в начина на живот и хранителните навици. Електронните цигари не са измислени като метод за спиране на цигарите, а напротив – водят до дори по-опасно пристрастяване. Лепенките за спиране на цигарите съдържат само 4 мг никотин за разлика от цигарите (които съдържат до 100мг), което води до още по-сериозни усложнения. Медикаментите за спиране на тютюнопушенето често причиняват среднощни кошмари и могат да доведат до депресия и мисли за самоубийство. Пушачите нямат нужда от всички тези изкуствени методи – те и без това са задръстени със съдържащите се в цигарите амоняк, белина, пестициди, хербициди, пластмаси, формалдехид, тежки метали и влакна от стъклена вълна във филтъра.

Защо вие да не сте човекът, който спортува, тича в парка и тренира усърдно?

Защо вие да не сте човекът, който отказва цигарите през зимата и който започва да се храни правилно?

Около 25% от хората по света умират от сърдечно-съдови заболявания. Ако цените живота си, няма да искате да сте част от тази статистика. Изследванията, проведени в няколко различни държави потвърждават, че редовното спортуване може да намали сърдечно-съдовите проблеми, дори и инфаркта, като подобрява нивата на триглицериди, холестерол, кръвното налягане и метаболизма на глюкозата.

Не се притеснявайте, че ще увеличите теглото си, ако спрете цигарите. В магазините за здравословно хранене може да намерите това, от което се нуждаете, за да сте в добра кондиция. Това включва органични витамини, билки, тинктури, сушени органични зеленчуци, органични плодове, конопено олио. Мукуната например е добавка, извлечена от виолетов боб, която може да парира никотиновия глад, тъй като е естествен източник на допамин и серотонин (а точно тези вещества се изчерпват и са в недостиг при пушачите).

Хранете се с много зеленолистни зеленчуци като спанак, листа от цвекло и органично китайско зеле. Това е много важно за окончателното спиране на цигарите. Всички изброени промени в хранителните навици са свързани с алкализиране на тялото – чрез органични плодове и зеленчуци и най-вече чрез сурова храна. Всичко това алкализира тялото на пушачите, тъй като те имат киселинна реакция на тялото дълго след като спрат цигарите.

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart