Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

мъжко здраве, потентностС напредване на възрастта при мъжете често се наблюдава спад в либидото и сексуалната активност, което води по понижено самочувствие и качество на живот. Това е довело до появата на лекарства като виагра, които повишават нивата на азотен оксид и до приема на синтетичен тестостерон. Съществуват, обаче, безопасни природни средства, които дават добри резултати за подобряване на мъжката потентност.

Нормалното сексуално функциониране е процес, който изисква добро кръвообращение, нормално производство на хормони, адекватни хормонални нива, високи енергийни нива и добро емоционално състояние. За съжаление напредването на възрастта и нездравословния начин на живот могат да повлияят негативно върху сексуалните функции.

Нивата на тестостерон спадат с напредване на възрастта, а няма достатъчно доказателства за ефективността на голяма част от предлаганите на пазара лекарства за повишаването му. Изключение правят три вещества с доказан ефект:

  • Растението дълъг Джак (E.longifolia Jack) произхожда от югоизточна Азия – Малайзия, Тайланд и Индонезия. То се използва от хилядолетия като афродизиак за повишаване на мъжката сексуална активност.
  • Витамин Д – в съвременното общество хората масово страдат от недостиг на витамин Д. Една от многото му функции е свързана с поддържане нивата на тестостерон в организма.
  • Цинк – дефицитът на цинк е един от най-често срещаните в последните години. Това е проблематично, тъй като той играе важна роля за синтеза, транспортирането и въздействието на хормоните. Освен това ниските нива на цинк са свързани с понижени нива на няколко хормона, включително и на тестостерон. Допълнителният прием на цинк в продължение на 6 месеца води до нормализиране нивата на тестостерон.

Ерекцията на пениса изисква релаксация на кавернозното тяло, което се провокира от азотния оксид, а аминокиселината L-аргинин е градивен материал за синтеза на това вещество. Приемът на добавки с L-аргинин увеличават производството на азотен оксид, което води до вазодилатация (разширяване на кръвоносните съдове) и до подобряване на  еректилната функция. Изследванията доказват, че приемът на L-аргинин в дози от 2.8 или 5 грама дневно при мъжете с еректилна дисфункция или импотентност води до значително подобрение на еректилната функция.

Прилагането на лекарства може да помогне при проблеми с мъжката потентност, но е важно да се знае, че съществуват и безопасни природни алтернативи, които са ефективно решение. Добре е първо да се опита ефекта на безопасните природни методи, преди да се прибегне до лекарствените средства, които имат странични ефекти.

Вашият коментар

×

Cart