Природни средства за млада кожа. Кои са те? - Revita.bg

Природни средства за млада кожа. Кои са те?

полезни съвети как да запазич кожата си млада и красиваЛинии покрай устата, старчески петна, дълбоки бръчки…това са неизбежните признаци на старостта. „Остаряването поне частично е резултат от натрупването на вещества, които увреждат съставящите клетките протеините, липидите, ДНК и РНК“, казва д-р Джанет Джаклин, холистичен дерматолог и автор на книгата Умна медицина за вашата кожа. Резултатът: Кожата става по-тънка и еластичността на колагена намалява, което води до появата на бръчки. Ултравиолетовите лъчи също допринасят за влошаване състоянието на кожата като водят до появата на кафяви петна и увисване на кожа.

Първото нещо, което трябва да се направи, е да се предпази кожата от замърсителите в средата, включително ултравиолетовите лъчи и цигарения дим. Добре е да се избягват храни, който съдържат вещества, атакуващи колагена, като трансмазнините и рафинираните захари.

Какво може да се направи когато признаците на остаряване вече личат по кожата?

Ако се използват в продължение на поне 30 дни, предложените по-долу природни средства, с научно-доказан ефект, могат да помогнат за поддържане свежестта на кожата.

Водорасли

Водораслите са най-ефективни за коригиране на уврежданията от UV-лъчите, за уплътняване на кожата и добиване на блясък. Съществуват над 70 хиляди вида водорасли и много от тях имат слънцезащитни и антиоксидантни свойства. Две от най-популярните са червените водорасли и едноклетъчната хлорела. Червените водорасли притежават противовъзпалителни, противодразнещи и антиоксидантни свойства, които облекчават възпалението и се борят успешно със свободните радикали при локално приложение. Хлорелата съдържа растежен фактор, богат на ДНК, РНК, витамини и минерали. Този фактор ускорява обновяването на клетките, помага за заместване на нездравите клетки на кожата с нови, намалява последствията от въздействието на вредните ултравиолетови лъчи (деградация на колагена) и подпомага укрепването на клетките на дермиса и епидермиса.

Коензим Q10

Намалява бръчките, коригира последствията от UV-лъчите. Това витаминоподобно вещество има силно антиоксидантно действие, много по-мощно от това на витамин Е. С напредване на възрастта тялото произвежда все по-малко коензим Q10 и способността на клетките да се регенерират намалява. Добавките с Q10 помагат за подобряване функционирането на клетките и ги предпазва от окислителен стрес. Според научните изследвания коензим Q10 може да намали бръчките като се бори успешно със симптомите на остаряването на клетъчно ниво. Освен това той облекчава раздразнената кожа и противодейства на уврежданията на UV-лъчите.

Женско биле

То има добро действие за възвръщане блясъка на кожата. Коренът от женско биле съдържа глабридин, вещество, което потиска образуването на меланин в кожата и води до нейното изсветляване. Изследванията показват, че локалното прилагане на 0.5 % глабридин потиска UVB-предизвиканата пигментация и зачервяването на кожата. Други изследвания показват, че женското биле намалява хиперпигментацията и прави кожата по-свежа.

Растителни стволови клетки

Те са подходящи за намаляване на бръчките и за заздравяване на кожата. Най-често се извличат от плодове – ябълки или грозде. Клетките на кожата се обновяват много бързо и обогатяването им с растителни стволови клетки е прекрасен начин за превенция и борба с признаците на старостта. Те помагат и за клетъчната диференциация – процес на изграждането на протеини, въглехидрати и липиди, които възстановяват леките бръчки и поддържат здравината и еластичността на кожата.

Природни средства за млада кожа. Кои са те?, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Витамини
Факти и заблуди за витамините
    Някои хора се стараят да приемат колкото се може повече витамини, за други това са пари, хвърлени на вятъра. И двете крайности...
Разширени вени
Как да се справим с разширените вени?
    Варикозата е често срещан проблем, от който страдат предимно жени. Противно на общоприетото мнение, тя не е просто козметичен дефект, а състояние,...
Запек подуване
Бетаин хидрохлорид – естествено решение при нарушено храносмилане!
    С напредването на възрастта, производството на стомашна киселина значително намалява. В резултат на това, храносмилателните процеси биват затруднени и храната не може...