Search
Филтрирай по...

спирулината е полезна при виско холестерол, излишни килограми, алегрии, инфекции, повишава имунитетаВ последно време се говори много за суперхраните. Има стотици възможности на пазара и повечето от тях съдържат много минерали, витамини, ензими и различни други полезни вещества. Има, обаче, една единствена суперхрана, която трябва да се приема всеки ден, за да се подсигури доброто здраве – спирулината.

Спирулината е уникално синьо-зелено водорасло, което е богато на хлорофил и много други жизненоважни вещества. Тя е с богато съдържание на различни протеини, които участват в борбата с инфекциите. Те помагат за увеличаване на антителата в тялото, които се борят успешно с различни болести. Спирулината съдържа повече от 70% протеини, което й отрежда първо място по съдържание на протеини от всички храни и помага за производството на бели кръвни клетки, които се борят с инфекциите.

В изследване от 2005 година, публикувано в Журнал за лечебни храни, се посочва, че високите дози спирулина могат да подпомогнат инхибирането на много алергични реакции в тялото, особено при хората, страдащи от алергичен ринит.

Спирулината е ефективна при лечение на анемия. Тя увеличава производството на червени кръвни клетки, особено, когато се приема в комбинация с витамин В12. Тя е богата на хлорофил и фикоцианин и мощно пречиства кръвта. Освен че подпомагат растежа на клетките, тези две жизненоважни вещества обновяват кръвта. Структурата на хлорофила е почти идентична с тази на хемоглобина – важна молекула, която отговаря за транспортирането на кислорода към клетките и за чистотата на кръвта.

Спирулината съдържа 8 есенциални аминокиселини, 10 неесенциални аминокиселини, витамин В-комплекс, зеаксантин, антиоксидантните бета-каротини, есенциалната гама-линоленова мастна киселина, пробиотични бактерии, множество микроелементи и протеини, които унищожават множество патогени. Спирулината има способността да подсилва имунната система.

Всички съдържащи се в спирулината хранителни вещества помагат за детоксикация на тялото и клетките от различни тежки метали и токсини. Приемът й помага за прочистването от арсен, живак, радиации, пестициди, кадмий, карциногени от околната среда и синтетични химикали от храната.

През 1988 година в Япония било проведено изследване, което показало, че спирулината намалява нивата на холестерол и свързаните с него възпаления (в резултат от натрупването на холестерол в кръвта).

Хората с наднормено тегло могат да отслабнат чрез ежедневен прием на спирулина. Това е резултат от способността й да ускорява разграждането на мазнините и да подпомага натрупването на мускулна маса.

Ако човек иска да се възползва от всички качества на спирулината, трябва да започне ежедневно да приема по няколко грама от тази суперхрана. Трябва да се внимава с вида на закупената спирулина. За да бъде тя максимално полезна за организма, е добре да се избират само добавки с доказано качество.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart