Search
Филтрирай по...

Кокосово масло

 

 

Натуралните, чисти масла имат множество приложения. Повечето от тях се използват за задравяване на косата и разкрасяване на кожата, а има и такива, които се приемат вътрешно.

Едно от най-полезните масла, е кокосовото. То въздейства благотворно върху кожата, подхранва косата и може да се приема като хранителна добавка. Струва си да използвате кокосовото масло и в готварството, тъй като то запазва ценните си качества дори при по-високи температури.

 

Кокосовото масло обаче, има още едно доста интересно приложение! То унищожава патогенните бактерии, гъбички и други болестотворни организми от зъбите, венците и гърлото.

Кокосовото масло може да има поразителен ефект върху устната кухина. Вижте как и защо!

 

 

Намалява лошия дъх (халитоза)

 

Лошият дъх често е резултат от химикалите и газовете, произвеждани от бактериите, които населяват устната кухина. Ако бъде използвано редовно, кокосовото масло може да унищожи тези бактерии. За целта, просто изтърквайте зъбите, венците, езика и небцето си с кокосово масло. Най-добре е да го правите, след почистване на зъбите с паста и четка. Не след дълго, ефектът ще бъде осезаем!

 

 

Предпазва от болести на венците и устата

 

Проучванията показват, че употребата на кокосово масло, намалява риска от кариес, гингивит и кървене на венците. Гингивитът е възпаление на венците, което започва да атакува, когато имунната система започне да атакува бактериите от плаката. Благодарение на противовъзпалителните си свойства, кокосовото масло може да бъде от изключителна полза в тези случаи.

 

 

Избелва зъбите

 

Знаете ли, че традиционните средства за избелване на зъбите, много често съдържат флуорид, вредни избелващи вещества, катран, аспартам, алуминий, бензол и др.? Освен това, техният ефект не просто е временен, а супер краткотраен! Не си заслужава да нанесете на зъбите си повече вреди, отколкото ползи, на не особено ниска цена и на всичко отгоре – в името на ефект, който ще продължи не повече от 2 – 3 месеца…

Вместо това, просто използвайте кокосово масло! Е да, резултатът няма да е мигновен – тоест – веднага след първия опит! Но пък ще бъде траен. Освен това, кокосовото масло е напълно безвредно. След първите 2 седмици на употреба, ще забележите, че зъбите ви са значително по-бели, а езика – по-гладък и розов.

 

Как най-ефективно да унищожите вредните микроорганизми в устната кухина, с помощта на кокосовото масло?

 

Кокосовото масло е много ефикасно и когато просто го задържате в устата си, бе да се налага да търкате. За целта, количеството на кокосовото масло нека бъде около 2 ч.л. Задържате го в устата си в продължение на 20 минути – ни повече, ни по-малко. След това, задължително изплюйте! В никакъв случай не преглъщайте, защото ще вкарате в организма си токсините от устната кухина.

 

Има ли връзка между хигиената на устната кухина и дейността на органите и системите в организма? 100% да!

 

По-чиста кожа. Почистването на устната кухина с кокосово масло за период от 2 седмици, допринася за по-чиста кожа, без пъпки, тъмни кръгове и сивкав тен.

 

 

Без мигрена и обикновено главоболие. Натрупаните в организма токсини, са основните причинители на главоболието. Това сочат резултатите от последните клинични проучвания по въпроса. Доказано е, че редовното прочистване на бактериите от устната кухина, намалява нивата на токсини в целия организъм.

 

 

Хормонално равновесие. Премахвайки токсините от устната кухина, вие помагате на имунната система да работи по-добре и подобрявате способността на хормоните да функционират максимално естествено. Отслабената имунна система може да причини хормонален дисбаланс, ПМС и др.

 

 

Без кашлица. Бронхитът и задръстването на дихателните пътища, са до голяма степен резултат от възпалителна реакция в организма. Данните от изследванията показват, че почистването на устната кухина с кокосово масло, намалява нивата на възпаление и подпомага състоянието на лицата с астматични симптоми.

 

 

 

 

 

Тази публикация има един коментар

  1. Симо

    Как да си избеля зъбите

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart