×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Кожни проблеми

 

 

Сърбящ обрив, сълзящи рани, лющеща се кожа? Това са само няколко от многото симптоми на кожни заболявания. Има повече от 3000 вида кожни заболявания. Някои от тях са временни, лесно да се лекуват, или представляват просто неудобство. Други могат да продължават през целия живот и да предизвикат хронични симптоми, увреждане и емоционален стрес. Някои състояния на кожата - като меланома - дори могат да бъдат смъртоносни.

 

Какво е действието на кожата? Това е най-големият орган на тялото, съставен от три слоя (епидермис, дерма и подкожен слой). Кожата образува защитна бариера за тялото и предпазва от влага, отломки и UV лъчите на слънцето. Малки порязвания и отворени рани по кожата могат да позволят на патогенните организми в тялото  да предизвикат  инфекция. Кожата съдържа мастни жлези, които отделят себум, вещество, което помага хидратирането на кожата. За прочистване от токсините служат потните жлези, които спомагат за поддържане на тялото хладно. Нервите в кожата предават информация за болка, температура и други усещания в мозъка. Кръвоносните съдове и космените фоликули също са част от структурата на кожата.

 

Има хиляди кожни заболявания, които се различават по своите признаци и симптоми. Честите признаци и симптоми могат да включват: Мехури, петнист обрив, изгаряния, синини, суха кожа, кожни образувания с телесен цвят, сърбежи, сърбящи обриви, бледост, болезнени, червени мехури, болезнени натъртвания, пилинг на кожата, гнойни лезии, червени подутини, люспест, сух обрив, люспест, мазен обрив, кожни язви, внезапен обрив, жълтеникава кожа

Причини за възникване на проблеми с кожата


 

Кожните заболявания имат различни произход. Някои кожни симптоми се дължат на не-дерматологични разстройства.

При кърмачетата и децата рискът от поява на кожни заболявания е по-голям от този при по-възрастните лица, тъй като имунната система е все още слаба и не успява да се пребори с причините за поява на кожни инфекции.

 

Някои от тези причини включват:


 

  • Алергените, които са погълнати или влизат в контакт с кожата

  • Генетика

  • Заболявания, които засягат други части на тялото

  • Инфекции, причинена от бактерии, гъбички, вируси, или паразити

  • Слабост или дисфункция на имунната система

  • Външни фактори, като слънце, допир с животни, ухапвания от насекоми, или растения

  • Кожни заболявания при бебета и деца


 

Бебетата и децата изпитват много от същите нарушения на кожата като възрастните, но в различна степен. Обриви  се срещат често в ранна детска възраст. Почти всяко дете получава екзема в някакъв момент от развитието си. Тя е често срещано явление при бебетата, тъй като имунната и храносмилателната им системи са в процес на развитие и кожата е много по-тънка от тази на възрастен човек.  Атопичен дерматит (екзема) засяга около 10% до 20% от бебетата и децата. Атопичният дерматит причинява сърбеж и лющеща се  кожа. Почти 100% от децата, на възраст между 12 и 17, имат акне. Други състояния на кожата, често срещани при бебета и деца, включват брадавици, трихофития, псориазис, гъбични нокти, кожни инфекции, и себореен дерматит. Много от децата получават също обриви и уртикария.

 

 

За да бъдат предотвратени кожните нарушения в ранна детска възраст, използвайте леки, недразнещи продукти, за да поддържате кожата чиста и хидратирана. Прилагането на нехимични слънцезащитни продукти (за предпочитане цинкови и титанови ) със слънцезащитен фактор най-малко 30 е препоръчително. При децата и тийнейджърите, при които се образуват мехури след излагане на пряка слънчева светлина, рискът от развитие на меланом в по-късен етап от живота е двойно по-голям. Потърсете лечение, ако вашето дете или тийнейджър  развие обрив, копривна треска, брадавици, или друго състояние. Ранната диагностика и лечение може да сведе до минимум неудобството и да увеличи до голяма степен скоростта на оздравяване!

Виж всички продукти за Детски здраве

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.