Search
Филтрирай по...

Имуностимулант, адаптоген, нервна система, ендокринна система, дихателна система

Тази публикация има 8 коментари

 1. Здравейте! Приемането на таблетки сладък корен би ли помогнало за уголемяване на бюста?

  Хубав ден!

  1. Здравейте,

   Би могло, но не се препоръчва, тъй като е неподходящ за продължителна употреба. Продължителната употреба /повече от четири седмици/ може да доведе до повишаване на кръвното налягане /противопоказано е при хипертония/, сърдечни проблеми, храносмилателни проблеми – диария , запек и язви. Билката е противопоказна и при хронично чернодробно заболяване, бъбречна недостатъчност, диабет и бременност.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик
   рейки мастер

 2. Здравейте, д-р Петрова,
  петият месец ходя от лекар на лекар и всеки казва нова диагноза. Правих биопсия, която не проясни проблема на 100%. Взимам противоалергични т-ки и ПРЕДНИЗОЛ само така потдържам кожата си (навсякъде, освен лицето) без силен обрив. Спирам ли ПРЕДНИЗОЛ, *пламвам на следващият ден….
  Может ли Женско биле да замести ПРЕДНИЗОЛ? Струва ли се за го заместя така поне за 1 месец?
  Благодаря,
  Наталия

  1. Здравейте,

   Макар че женско биле се използва при алергични проблеми като допълнително средство, вашият, според описанието, е доста сериозен и едва ли билката ще помогне. Но ако реакцията е само кожна и няма опасност от генерализиране на алергичния процес, може да опитате. Добре е да се консултирате и с клиничен имунолог. В клиниката към Александровска болница има и алергологична лаборатория. Вероятно ви е втръснало от доктори и сте разочарована, но ако попаднете на добър специалист, може да възвърнете доверието си в медицината. Възможно е и състоянието при вас да има психическа компонента, така че е добре да поговорите и с психолог. Но винаги правете проучване и търсете добрите специалисти.
   http://alexandrovska.com/bg/files/klinichna_immunologia_informacia_za_pacienta.pdf
   Успех.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик
   рейки мастер

 3. Извинете, объркал съм се – имах предвид хипофункция на надбъбречните жлези…

  1. Приема се по 1 табл. дневно, но схемата зависи от фазата на заболяването и основното лечение. 1 месец по 1 табл. и 2 седмици почивка е подходяща схема за по – продължителен прием, напр. 6 месеца. Контролирайте кръвното налягане и пулса. И наблюдавайте реакциите на тялото си. Можете да се свържете с нас отново, ако се нуждаете от уточняване или допълнително разяснение. Колкото повече информация давате за болестта, състоянието и лечението в момента, толкова по – точен ще е отговорът.

   Желая Ви успешно лечение.
   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик
   рейки мастер

 4. Каква е дозировката и какъв е начинът на прием при хипофункция на щитовидната жлеза? Трябва ли да има почивка и колко дълго трябва да се приема? Благодаря.

  1. Здравейте, Станислав,
   Както знаете, хипофункцията на щитовидната жлеза /хипотиреоидизъм/ изисква специално лечение с Л-тироксин, което се назначава и контролира от лекар според стойностите на тиреоидните хормони. Женското биле не се препоръчва при хипотиреоидизъм, освен това продължителната му употреба може да доведе до високо кръвно налягане, главоболие, оток, летаргия, учестено дишане.
   Моля, уточнете случая, за да получите по-точен отговор.

   Поздрави,
   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик
   рейки мастер

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart