Search
Филтрирай по...

Медицински гъби срещу рак

 

Ракът е коварна болест, която през последните години достига мащабите на епидемия. Никой не може да каже на какво точно се дължи това, но е ясно, че дори изцяло здравословният начин на живот не гарантира 100% защита.

Преди години, в едно от най-авторитетните медицински издания в САЩ – The Lancet, бяха публикувани резултати от проучвания, според които основните причини за мутирането на клетките са 9:

 

-Тютюнопушене

-Злоупотреба с алкохол

-Недостатъченм прием на плодове и зеленчуци

-Голяма обиколка на талията

-Замърсена околна среда, особено въздухът в големите градове

-Употреба на твърди горива

-Инфекции с вирусите на хепатит В и С

-Онкогенни вируси, предавани по полов път, включително човешки папиломен вирус при жените

 

Според авторите на проучването, горепосочените причини са разпространени сред повече от 50% от случаите. И въпреки огромните усилия, насочени към превенция, лечение и намаляване на смъртността, броят на заболелите расте с всеки изминал ден.

 

Фунготерапията: един от преките пътища в битката с рака!

За разлика от Китай, Япония и други развити държави в Азия, в България едва напоследък започва да се говори повече за т. нар. медицински гъби, известни с активните си противотуморни свойства.

Изследванията сочат, че лечебните свойства на медицинските гъби са в пъти по-мощни от тези на билките. Лечението с медицински (витални) гъби е изключително ефективен и напълно безопасен метод за превенция и лечение на рак, и ударно подсилване на имунната система.

Медицинските гъби съдържат множество най-различни биологично активни съединения, гликопротеините и полизахаридите в състава им, имат особено голям принос за здравето. Изследванията сочат, че гликопротеините подобряват значително клетъчната комуникация, подпомагат дейността на енокринната система и подобряват хормоналния баланс.Известно е още, че глокипротеините повлияват много добре клетъчните рецептори, помагат на имунната система да „разпознава” опасните клетки и да ги разграничава от здравите, и увеличават нивата на белите кръвни клетки.

Още древните лекари от Азия са използвали виталните гъби с цел пречистване на кръвта, лечение на респираторни заболявания, укрепване на имунната система, подобряване дейността на вътрешните органи и др. Днес знаем, че виталните гъби са и най-ефикасното природно лекарство за превенция и лечение на онкологични заболявания.

 

Как медицинските гъби противодействат на рака?

При наличие на рак, имунните клетки са с много слаба активност, което улеснява развитието и разпространението на рак. Уникалните съединения в състава на лечебните гъби активират клетъчния имунитет и подобряват способността на имунните клетки да се борят с раковите.

Редовният прием на екстракт от медицински гъби предизвиква апоптоза в туморите – процес, при който увредената клетка умира, без да уврежда съседните клетки. За сравнение, химиотерапията също се бори с раковите клетки, но съседните здрави клетки също биват засегнати.

Медицинските гъби активират дейността на макрофагите, които търсят и елиминират чуждите нашественици в тялото, и засилват действието на противораковите конвенционални медикаменти.

Медицинските гъби имат и много добро антибактериално и противогъбично действие и действат като природен антибиотик. В Тайван и Китай, медицинските гъби се използват още срещу диабет, депресия, сърдечносъдови болести и др.

Едни от най-ефикасните медицински гъби са шийтаке, майтаке, рейши, кордицепс и др.

 

 Медицинските гъби:

-удължават с до 70 на 100 животът на пациенти с ран на простатата, гърдата и белия дроб.

-въздействат свръхстимулиращо на имунната система, подобряват дейността на макрофагите и увеличават производството на В- и Т-лимфоцитите.

-намаляват кръвоснабдяването към туморите, особено при рак на простатната жлеза.

-намаляват страничните ефекти от химио- и лъчетерапията, като гадене, виене на свят, спад на енергията, загуба на коса и др.

 

Revita Ви препоръчва:

Мико Дифенс – оригинален продукт на Nature’s Way, USA. Мико Дифенс е висококачествен източник на оптимално количество смес от органични гъби: кордицепс, месима, майтаке, рейши, ямабушитаке, химематсутаке, шейтаке, зху линг, кауаратаке, хиратаке, агарикон и чага. За още по-добър ефект и 100% усвояване, Мико Дифенс съдържа и витамин С, както и корен от джинджифил!

 

Съдържа оптимално колечество смес от гъби, които подпомагат имунната система.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart