Search
Филтрирай по...

 

Natural Factors хранителни добавки

 

Natural Factors – е един от водещите производители на хранителни добавки в Северна Америка.

Компанията има дълга история и традиции в създаването на натурални продукти за здраве (витамини, минерали, билкови екстракти, есенциални мастни киселини и др.) под формата на таблетки, капсули, сиропи, тинктури, пудри.

Natural Factors разполага със собствени ферми за биологично земеделие, собствени производствени съоръжения за приготвяне на лекарствени форми от растителни дроги, лаборатории и изследователски центрове, в които са ангажирани професионални екипи от специалисти – лекари, натуропати, диетолози.

Natural Factors производство

През последните 50 години Natural Factors успява да изгради стабилно доверие у своите клиенти и партньори, и да се превърне в един от лидерите в индустрията.

Всичко започва с почвите!

В плодородна долина разположена между две езера – Отър Лейк и Суон Лейк, южно от градчето Армстронг в Британска Колумбия, Канада, е разположена една по-специална земеделска област  – фермите на Natural Factors. Те се отличават с екологично чисти, алувиално-ливадни почви. Те са се формирали в продължение на хилядолетия от постоянно течащите води на двете езера, имат богато минерално съдържание и са изключително плодородни.

Културите на Natural Factors се торят само с богати на азот морски растения и компост (биотор).

Във фермите на Natural Factors никога не са се отглеждали генно модифицирани растения или хибриди. Канадската компания залага на биологичното земеделие и работи само с organic растения, отглеждани в биологично чисти почви!

 Анализът на качеството и чистотата е задължителен!

В съвременните лаборатории на Natural Factors се провеждат всички необходими тестове за радиация, генно модифицирани организми и много други различни замърсители. По този начин чистият, природен произход на крайните продукти е 100% гарантиран.

Продуктите на Natural Factors не съдържат GMO и други замърсители, което е удостоверено от ISURA – независима организация за сертифициране на хранителни добавки и продукти от хранително-вкусовата промишленост. ISURA предлага широк набор от аналитични методи за проверка на състава, включително т. нар. Масспектромия. Мас-спектралният анализ може да ‘открие’ на молекулярно и на атомно ниво над 400 вида пестициди, разтворители, тежки метали и др.

Продуктите на Natural Factors отговарят на строгите стандарти на Канадската агенция за инспекция на храните (CFIA), Американска фармакопея (USP), QAI (Институт за осигуряване на качеството, който издава organic сертификати), Терапевтичната стокова администрация (TGA) и др.

illu-NF-revita sait_2

 

The EnviroSimplex ™ – уникална технология за интелигентни резултати! Лабораторните съоръжения на Natural Factors отговарят на стандарт GMP (Good Manufacturing Practice) – стандартът за Добра производствена практика, включващ система от правила за производство на фармацевтична продукция.

В процеса на производство, канадската компания използва т. нар. EnviroSimpex® метод, който запазва и подсилва качеството на плодовите и растителните екстракти по време на обработката им.

За сравнение повечето традиционни методи за обработка, разрушават естествените фитохимикали в още суровите растения. По този начин полезното действие на екстрактите върху организма намалява значително.

EnviroSimpex® е патентован метод на обработка, при който лечебните свойства на зеленчуците, плодовете и билките остават непокътнати. EnviroSimpex® запазва съдържащите се в растенията фитохимикали, витамини, минерали, ензими и антиоксиданти, и така те активно могат да въздействат върху организма. Благодарение на EnviroSimpex®, НЕ се налага употребата на химикали, разтворители и етанол, а крайните продукти са с най-високо качество, свежи и напълно безопасни за здравето!

Лоялността към клиентите изисква съвместна работа с лекари и учени от цял свят!

Едно от нещата, които отличава Natural Factors от повечето компании в индустрията, е съвместната им дейност с експерти от различни научни области.

 Natural Factors продукти

Natural Factors се консултира с учени и изследователи от различни университети и изследователски центрове в Северна Америка, Европа и Австралия, с цел разработване на най-висок стандарт на продуктите си. Един от тях е и д-р Майкъл Мъри – водещ световен експерт в областта на природната медицина и автор на повече от 30 книги, посветени на лечебното действие на билките и природосъобразния начин на живот.

Мисията на Natural Factors е да влага усилия и средства за подобряване на човешкото здраве с помощта на истинските природни продукти. Навременният прием на витамини, минерали, билки и др., забавя процесите на стареене и ограничава риска от развитие на различни заболявания, особено в напреднала възраст. Затова специалистите от Natural Factors са убедени, че човек не бива да чака болестта, за да започне да прави нещо за себе си, а да живее така, че да я предотврати.

Natural Factors е една от малкото компании, които не използват генетично модифицирани семена и работи само с organic култури, отглеждани в биологично чисти почви! № 1 производител в Канада на природни продукти за здраве! Носител на награда от Канадската Асоциация за здравословни храни CHFA за високи постижения в сферата на здравословните храни!

Всички продукти на Natural Factors, можете да видите ТУК!

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart