Search
Филтрирай по...

 

Пикочна киселина

 

Подаграта е широко разпространена метаболитна болест, която в много случаи се развива в резултат от нездравословни навици. Известна е още като „царската болест“ поради видимата зависимост между обилното хранене с месо и концентрирани въглехидратни храни, заседналия начин на живот и т.н. При две трети от засегнатите е налице т. нар. метаболитен синдром – затлъстяване, хипертония, хипергликемия и хиперлипидемия. Съществуват обаче и генетични предпоставки за развитието на подаграта, които са свързани с вариации в някои гени и др. В около 60% от случаите, развитието на подагра е обвързано с генетични фактори.

 

Сред причинителите, които обострят подаграта и могат да провокират пристъпи, са увеличеният прием на алкохол (особено бира), червени меса, захарни изделия и високофруктозни напитки, тютюнопушене и някои морски храни, някои диуретици и др.

 

Какво представлява подаграта? Думата подагра  произхожда от латински, видоизменено от гръцки. Буквално се превежда като „капан за крака“ от pod„крак“ и agra „улавям“, поради класическото засягане на метатарзално-фалангеалната става на големия пръст на крака в над 50% от случаите. Дължи се на повишената концентрация на пикочна киселина в кръвта (хиперурикемия) и последващото й отлагане в ставите. Проявява се с артритна болка, подуване и зачервяване на ставите на крайниците. Има и случаи, в които уратните кристали се отлагат в бъбреците, предизвиквайки уратна нефропатия.

 

Доколко ефективна е конвенционалната медицина при подагра? Съвременната фармакотерапия разчита на ограничен брой медикаменти с добър, но краткотраен симптоматичен ефект. Те биват нестероидни противовъзпалителни лекарства, колхицин, кортикостероиди, инхибитори на ксантиноксидазата, урикозурици и др. Практиката показва, че тези медикаменти имат многобройни странични действия. Някои от тях потискат клетъчното делене и имат токсичен ефект, други не повлияват съществено метаболизма на пикочната киселина и същеременно са опасни в случаите на метаболитен синдром и т.н.

 

Предимства на фитотерапевтичния подход пред конвенционалната медицина. Когато се говори за лечение на дадено заболяване, обикновено се има предвид въздействието върху причината за него с цел нейното отстраняване или поне ограничаване, така че организмът сам да възстанови нормалното си състояние. В редица случаи комбинирането на натурални продукти е много по-безопасно и ефективно, отколкото приемът на няколко синтетични лекарства, които натоварват редица органи и системи в тялото. Страничните ефекти на синтетичните лекарства, както и фактът, че повечето от тях повлияват само симптомите, но не и причините за дадено заболяване, лимитират ефективността на фармакотерапията и връщат пациента в „изходна позиция“.

 

Отлично природно решение срещу подагра от Natural Factors, Canada! Natural Factors предлага страхотна алтернатива на конвенционалните лекарства срещу подагра. Канадската компания представя два растителни, високо концентрирани екстракти от череша и целина – CherryRich™ и Celery Seed Standartized Extract.

 

Череша Супер Концентрат 500 мг x 90 софтгел капсули. Представлява концентриран екстракт (36:1) от плодовете  на череша (Prunus avium), извлечен от традиционния, немодифициран генетично черешов сорт Бинг, официално препоръчван от Министерството на земеделието на САЩ като добро профилактично средство срещу подагра и нарушения в уратната обмяна! Всяка капсула съдържа 500 мг черешов екстракт, съчетан със 100 мг витамин С, което е еквивалент на 18 гр пресни череши. Меките капсули гарантират висока бионаличност и добра усвоимост. Ето как действа Чери Рич в случаите на подагра:

 

-Понижава увеличените нива на пикочната киселина в кръвта до нормалните й стойности, намалява болката и възпалението при артритните и  нефрологичните състояния, свързани с хиперурикемията.

 

– Богат източник на биоактивни нутриенти, сред които калий, бор и микроелементи, благодарение на което поддържа електролитния баланс и предпазва сърцето и мускулите от увреждане.

 

-Снабдява организма със значителни количества витамин С, кверцетин, каротеноиди и антоцианини, известни със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Стандартизиран екстракт от семената на целина. Употребата на семена от целина срещу подагра и артрити е добре установена практика в билколечението. Стандартизираният екстракт на Natural Factors е разработен така, че 85% от съдържанието му да бъде най-активната субстанция – 3-n-бутил фталид ( BNP или 3nB) – веществото, на което в значителна степен целината дължи своите аромат и вкус. 1 капсула от продукта съдържа фталиди, еквивалентни на семената от 4-6 стръка целина. Основните ползи от този екстракт могат да бъдат представени по следния начин:

 

-Има отличен диуретичен ефект. Предотвратява натрупването на пикочна киселина в бъбреците и допринася за екскрецията й.

 

-Понижава възпалението в областта на ставите и ускорява процеса на регенерация на ставните повърхности.

Комбиниране на двата билкови препарата за оптимален ефект – иновативно, ефикасно и напълно безопасно решение от Natural Factors!

 

Ефектите на Череша супер концентрат (500 мг x 90 капсули) и Целина (75 мг) при подагра, взаимно се допълват и засилват, без да проявяват токсичност! И двата препарата съдържат високоактивни антиоксиданти и хепатопротектори, което им позволява да се използват самостоятелно или в комбинация със синтетични медикаменти срещу подагра.

 

Комбинираният прием на двата екстракта значително намалява риска от рецидиви на подагрозните кризи.

 

Разбери повече за Череша супер концентрат (500 мг x 90 капсули) ТУК!

Разбери повече за Целина (75 мг x 60 капсули) ТУК!

 

Официален вносител за България: Ревита ЕООД

За повече въпроси, се обадете на тел.: 02/9530583

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тази публикация има 2 коментари

  1. Здравейте,
    пия Хидролес Слим. Мога ли да приемам и тези препарати?

    1. Здравейте,
      Няма достатъчно информация за безвредното съчетание на тези продукти.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart