Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Химиотерапия

Здравата имунна система безпроблемно се противопоставя на повечето вирусни, бактериални, гъбични и други вирусни инфекции. Тя ликвидира причинителите им, които в последствие предивикват опасни заболявания. За съжаление имунната система остарява заедно с нас, а функциите й се нарушават в резултат от прекомерния стрес, непълноценното и нередовно хранене, замърсената околна среда, недоспиването, тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол, и др. С увреждането на имунната система, организмът се превръща в удобен гостоприемник на нови инфекции, които лесно го превземат. Отслабеният имунитет и респективно – високата уязвимост на организма спрямо увреждащите го фактори, са причина за преждевременното стареене и развитието на сърдечно-съдови и други заболявания, проблеми с костите и ставите, податливост към настинки и грип, и др.

Медицинските гъби напълно регенерират имунната система. В състава на медицинските гъби влизат вещества с уникални противовъзпалителни, антибактериални и противовирусни свойства. Много проучвания категорично доказват, че медицинските гъби подпомагат дейността на дендритните клетки, способни да разпознават чуждите антигени и да ги разрушават, и насърчават фунционирането на имунните клетки „В“ и „Т“ лимфоцити, от които зависи производството на антитела.

Медицинските гъби срещу вредните ефекти на химиотерапията. Токсините от околната среда се увеличават все повече и стават все по-агресивни; все повече месни и млечни продукти съдържат неестествено високи нива на хормони; повечето храни са натъпкани с транс мазнини и захар, огромна част от козметиката е пълна с химикали… Логичното следствие от всичко това е ракът – коварното заболяване, заради което толкова много хора ежедневно се борят за живота си. За съжаление в много от случаите не може да се мине без химиотерапия, която обаче има редица странични ефекти, свързани с отслабването на имунната система и осезаем спад в енергията. Най-мощното природно лекарство, познато до момента, което наистина намалява страничните ефекти на химиотерапията, са медицинските (лекарствени) гъби. Те съдържат невероятно мощни съединения, за които е научно доказано, че: 1) оптимално възстановяват увредената имунна система; 2) подпомагат организма при онкологични заболявания; 3) намаляват негативните ефекти от конвенционалното лечение на рака, включително химиотерапия.

Мико Дифенс: мощен имуномодулатор със силно оздравяващо действие! Мико Дифенс е комбиниран природен имуностимулатор, съчетаващ свойствата на 12 вида органични гъби, витамин С и джинджифил. Мико Дифенс е подходящ за имунопрофилактика при често повтарящи се инфекции, при понижение на защитните сили след продължително боледуване, при лъче- и химиотерапия на онкологични заболявания и за обща детоксикация на организма, както и при живот и работа в агресивна среда.

Състав и свойства на MycoDefence®:

Енокитаке (Flammulina velutipes)– зимна припънка. Съдържа богатата на сяра органична киселина ерготионеин, която е мощен антиоксидант, неутрализира хидроксилния радикал и хипохлористата киселина в тъканите. Потиска продукцията на оксиданти от металните йонии подобрява дейността на металоензимите. Влизащите в състава й полизахариди (бета-D-глюкани) и лектини (имуномодулиращи протеини) обуславят имуностимулиращия ефект.

Майтаке (Grifola frondosa) българско народно име възседурка. Огромен брой клинични и лабораторни изследвания посочват антитуморното, антиангиогенезното и антиметастатично действие на т.нар. „майтакеDфракция” (богата на бета-глюкани) срещу рака на гърдата, на черния и на белия дроб. Засилва активността на NKклетките („природните убийци”). Стимулира вродения и придобития имунитет, освен това има противовъзпалително и хипогликемично действие.

Мешима (Phellinus linteus) източноазиатска гъба, съдържаща танини, елагова и протокатехоевакиселина, както и фенилпропаноиди(иноскавин, хиспидин, интерфунгини). Проявява антиоксидантна и антипролиферативна активност срещу рака на пикочния мехур и рака на гърдата. Интерфунгин Ае инхибитор на протеиновото гликиране, което е биохимичен процес, благоприятстващ метастазирането на туморите. Екстрактът от мешима стимулира хуморалния и клетъчно-медиирания имунитет.

Химемацутаке (Agaricuss ubrufescens)е вид печурка от северните Щати и Канада. Богата е на алфа- и бета-глюкани, както и на конюгираналинолова киселина. Потиска растежа на фибросаркома, овариалния рак, белодробния, стомашния и простатен рак, като индуцира апоптоза в раковите клетки. Положително повлиява левкемията (някои форми), при колоректален карцином подобрява хематологичните параметри. Потиска ангеогенезата в туморите. Има хипохолестеролемично действие.

Рейши (Ganoderma lucidum)притежава антимикробно, антиоксидантно и имуностимулиращо действие. В Далечния Изток е свещено растение от векове и берачите й са били особена категория хора със специален обществен статут, високо ценени от императорския двор. Активните й компоненти – тритерпеноиди, стероиди и гъбични имуномодуиращи протеини (FIP), стимулират неспецифично имунокомпетентнитеT- и B-клеткии увеличават устойчивостта на организма към инфекции и неоплазми.При стомашен карцином предизвиква апоптоза; потиска растежа на овариалния и белодробен рак. Рейши помага курсовете на химиотерапия да се понасят значително по-леко от организма. Има кардиопротективно действие.

Ямабушитаке (Hericium erinaceus), известна у нас като игловиден корал, е традиционна лечебна гъба в Китай и Япония. Захарните алкохоли треитол и D-арабинол в състава й регулират липидите и кръвната захар и имат антиоксидантно действие. Бета-глюкани също присъстват, както и фенолните съединения от групата на хериценоните, които стимулират невроналния растежен фактор и предпазват невроните от дегенерация. Гъбата е полезна при много видове рак, особено езофагеален карцином, както и за профилактика на болестта на Алцхаймер.

Каваратаке (Trametes versicolor), наричана още кориолус или разноцветен траметес. Съдържа бета-глюкани и тетрациклични тритерпеноиди с имуномодулиращо и антиоксидантно действие. Полизахарид-К е вещество, което се изследва активно като вероятен добър адювант към химиотерапията на белодробния, колоректалния и стомашния карцином.

Кладница (Pleurotus ostreatus)е позната повече с кулинарната си употреба, но има ценни медицински свойства. Тя е натурален източник на ловастатин (съдържа 2-3%), известно холестеролопонижаващо лекарство. Бета-глюканът на кладницата – плевранът, засилва клетъчно-медиирания имунитет у интензивно натоварвани атлети и лица, подложени на хроничен стрес.

Шийтаке (Lentinula edodes) е високо ценена лечебна гъба в Източна Азия. Нейният бета-глюкан, наричан лентинан, е използван в Япония като интравенозенантитуморен агент срещу стомашния карцином от 1985 г. Удължава преживяемостта и подобрява качеството на живот. Добър профилактикум на грип и простудни заболявания, има положително въздействие върху болните от СПИН.

Жу-Линг (Polyporus umbellatus), наричан у нас сенниковиден полипорус. Има противовъзпа-лително и хепатопротективно действие. Съдържа цитотоксични стероиди от ергостанолов тип с противотуморно действие срещу широка гама от онкологични заболявания.

Агарикон (Laricifomes officinalis) е прахановидна гъба, използвана от древните гърци срещу туберкулозата и описана от Диоскорид преди повече от 2000 години. Има противовирусно действие по отношение на грипния и херпес симплекс вирус. Съдържа уникални флавоноиди от групата на хлорираните кумарини с имуностимулиращо, антибактериално и антиоксидантно действие.

Чага (Inonotus obliquus) или брезова гъба е широкоизвестно народно средство за стимулиране на имунитета и за борба с онкологичните заболявания. Увековечена е в книгата на известния дисидент от съветско време Александър Солженицин “Раково отделение”, а фармакологично се изследва по целия свят. Има противовъзпалително, антиоксидантно и адаптогенно действие. Потиска растежа и пролиферацията на туморите. Съдържа фитостероли – ланостерол, ергостерол и бетулинол, за който има данни, че потиска растежа на меланомата и други тумори.

Съставът на MycoDefense е допълнен с универсалния антиоксидант витамин С (аскорбинова киселина) в обичайната му 100% дневна доза от 60 мг. Освен това е включен корен от джинджифил, който е традиционна добавка на имуностимулиращите препарати от гъби в китайската медицина. Установено е, че джинджифилът засилва абсорбцията на много храни и лекарства чрез стимулиране секрецията на стомашните и тънкочревни сокове, което в случая е важно, понеже гъбите не винаги се усвояват пълноценно от организма поради по-грубата си консистенция. Това оптимизира значително ефекта на препарата.

За кого е подходящ Мико Дифнес? Комбинацията от витални гъби в Мико Дифенс напълно възстановява нормалните функции на имунната система, така че тя да се противопостави на всеки вредител. Мико Дифенс има ударно действие върху имунната система. Въздейства като силен адаптоген, който тонизира нервната система, зарежда с енергия и извежда ненужните от тялото токсини. Препоръчва се при отслабен имунитет, хронична умора, сърдечно-съдови и чернодробни заболявания, диабет, както и в случаите на химиотерапия.

Оригинален продукт на Nature’s Way – американска компания с дългогодишен и доказан опит в производството и разпространението на първокласни хранителни и диетични добавки.

Официален вносител за България: Ревита ЕООД. За контакти и повече информация: 02/9530583

 

Тази публикация има 22 коментари

 1. Здравейте д-р Петрова,
  Има ли симбиотична връзка за лечение между комбинация от няколко пробиотика и Амигдалин- вит. Б17 при онкологично заболяване?
  Благодаря Ви!

  1. Здравейте,

   Приложението на вит. В17 за лечение на онкологични заболявания е сравнително ново и не напълно проучено в комбинация с пробиотици и други хранителни добавки.

   д-р Аелита Петрова
   Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. При ГИСТ от коя гъба трябва да пия, по време на терапия с медикамент Максим 400mg.мога ли да пие . Благодаря!

  1. Здравейте,
   Необходима е консултация с онколога. Всяка промяна в лечението трябва да се обсъжда с лекуващия лекар. Може да покажете тази статия https://revita.bg/12705/zdrave-i-krasota/d-%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0/

   Подходящ е Майтаке Д-фракция.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 3. Здравейте искам да ви питам каква е дневната доза?

 4. Искам да ви попитам за множествен миелом първа степен ще помогне ли долна парабелия

  1. Здравейте,

   Съжалявам, не разбирам въпроса Ви.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 5. Здравейте. Подходящ ли е за понижен имунитет в следствие от анемия?

  1. Здравейте,

   Да, подходящ е.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 6. Подходящ ли е за човек с хипертония, голям камък в жлъчката, стомашни проблеми и с Алцхаймер?

  1. Здравейте,

   Да, подходящ е.

   Хубав ден,

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 7. Имам повишено желязо в кръвта. …ще ми помогне ли тази комбинация от гъбите да ми помогне.

  1. Здравейте,
   Не. Лечението се провежда от специалист – хематолог.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 8. Искам да попитам мога ли да поръчам този продукт и да ми бъде изпратен в Англия, където живея? Mycodefense . Благодаря.

  1. Здравейте,

   За съжаление не предлагаме доставка извън България.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   https://www.revita.bg

 9. Подходящ ли е при сгъстявяне на кръвта

  1. Здравейте,

   Подходящ е при лека форма на заболяването, причинител на симптома „сгъстяване на кръвта”.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 10. Подходящ ли е при автоимунни заболявания и по-конкретно при синдром на Хашимото

  1. Здравейте,

   Да, подходящ е.

   д-р Аелита Петрова
   лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

  2. Здравейте продукта подходящ ли е за хора страдащи от автоимунно заболяване? Благодаря

  3. Здравейте,

   За някои лечебни гъби има изследвания, които показват че помагат за образуването на имунните клетки и правилното протичане на имунните реакции, което е важно за справянето с автоимунните заболявания – това са гъбите кориолус, ганодерма (рейши), агарик, кордицепс, умбелатус и майтаке. Предполага се, че всички лечебни гъби имат имуномодулиращ ефект и са подходящи за лечение както на автоимунни болести, така и при химио и лъчетерапия, за намаляване на страничните ефекти и профилактика на образуването на нови тумори. Тези предположения, макар и донякъде подкрепени с научни факти, не се приемат от голяма част от медиците. В Мико Дифенс се съдържат и други гъби – Енокитаке, Месима, Химематсутаке, Ямабушитаке, Каваратаке, Хиратаке, Шейтаке, Зху Линг, Чага. При сериозни заболявания в напреднала форма със силно увредени защитни сили на организма, не се препоръчва самолечение.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart