Search
Филтрирай по...

Пикочни инфекции

Мечото грозде е растителен вид от рода Arctostaphylos (manzanita). От дълги години насам, листата му се използват срещу инфекции на пикочните пътища, включително цистит, уретрит, нефрит, пиелит, пиелонефрит и др. В листата му има активни съставки, които спомагат за намаляване нивата на пикочна киселина и облекчаване на симптомите при камъни в пикочния мехур. Благодарение на затягащото си действие, оказва благоприятен ефект при хронична диария.

Тъй като е добър мускулен релаксант, успокоява, укрепва и стяга раздразнените, възпалени тъкани. Това се дължи на алантоина в състава на мечото грозде, действа много добре при рани, ожулвания и навяхвания.

Днес екстрактите от мечо грозде най-често се използват при нефрит, камъни в бъбреците и хроничен цистит. Билката е отличен тоник при отслабена функция на бъбреците, черния дроб или панкреаса. В действителност, много преди откриването на сулфонамидите и антибиотиците, мечото грозде е широко прилагано срещу инфекции на пикочния мехур.

Тъй като има уникални диуретични свойства, мечото грозде се препоръчва горещо на хората с хронични инфекции на пикочния мехур и бъбреците. Супер ефикасният диуретичен ефект на тази билка, се дължи на гликозида арбутин в състава й, който след като навлезе в тялото остава непроменен, след което се отделя през бъбреците. Арбутинът е основното активното биологично активно съединение в мечото грозде.

След като се абсорбира в стомаха, арбутинът се превръща във вещество със силни антимикробни, затягащи и дезинфекциращи свойства. По време на уриниране, арбутинът въздейства върху лигавицата на пикочните пътища, успокоява дразненето, намалява възпалението и се бори срещу инфекцията. Приеман самостоятелно, а не като част от екстракта, той не действа толкова ефективно. Това се дължи на факта, че чревните бактерии лесно разграждат арбутина, когато той е изолиран. Но когато е в комбинация с други съединения на мечото грозде, това е много по-малко вероятно да се случи.

Билката неутрализира киселинността на урината и повишава диурезата – следователно намалява подуването на корема и задържането на вода, което я прави полезна и при наднормено тегло. Извлеците от билката се използват успешно и в случаите на нощно напикаване.

Мечото грозде е одобрено от Германския федерален институт по лекарствата и медицинските изделия (германска правителствена агенция, която оценява безопасността и ефективността на билковите продукти), като ефективно природно лекарство срещу инфекции на долните пикочни пътища.

В състава на мечото грозде присъстват и много диуретични компоненти, включително урсолиева киселина, мощни адстрингенти и други химикали, които насърчават растежа на здрави, нови клетки. Освен антисептичните си, адстрингентни ефекти, мечото грозде също така насърчава извеждането на дори най-упоритите бактерии чрез процеса на уриниране.

Срещу E.Coli. Има достатъчно доказателства, които показват, че високо концентрираните екстракти от мечо грозде са ефективни и срещу Ешерихия коли. Според много in vitro изследвания, високо концентрираният екстракт от мечо грозде ефективно противодейства срещу Proteus vulgaris, E. coli, Ureaplasma urealyticum, Mycoplasma hominis, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aerginosa, Friedlander’s pneumonia, Enterococcus faecalis, Streptococcus, а също и Candida albicans. Антимикробният ефект на мечото грозде се дължи на освобождаваното от арбутин съединение агликон хидроквинон в алкалната урина.

В заключение, екстрактът от мечо грозде може да се използва и като естествен диуретик от хората с високо кръвно налягане.

В заключение. Когато избирате природни продукти, следете кой е производителят! Важно е той да има богат опит и да разполага с ресурсите, необходими за създаването на ефикасни продукти с безкомпромисно качество и гарантирана безопасност!

Ето защо ви препоръчваме продуктите на Nature’s Way – компания, чиято дейност датира още от петдесетте години на миналия век! Портфолиото на Nature’s Way включва билкови хранителни добавки със съдържание на екстракти с премиум качество, мултивитамини, антиоксиданти, пробиотици и ензими, и др.

Екстрактът от билката мечо грозде на Nature’s Way е верифициран от NonGMO и TRU-ID™, чиито сертификати гарантират чистия произход на суровините и безопасния състав на крайните продукти. Всяка капсула съдържа чист екстракт от лист на мечо грозде, който има уникални ефекти върху пикочната система.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

// Трейкинг код ЕТАРГЕТ //
×

Cart