Целадрин - мощна подкрепа за здравето на ставите!-Revita.bg

Целадрин – мощна подкрепа за здравето на ставите!

кости

 

 

В днешно време мъжете и жените около 60- и 70-годишна възраст искат не само да могат да ходят и да изкачват стълбите, но и да бъдат физически здрави и да могат да спортуват.

Само в САЩ около 27 млн души имат остеоартрит, а около 454 000 са с оперирана колянна става в резултат от остеоартрит. Износването на ставите е механичен процес и нормална част от остаряването. С износването, ставите започват да изпращат сигнали за болка, което кара хората да се движат по-малко, за да не усещат болката.

 

Какво е Целадрин?

Целадрин представлява патентована смес от естерифицирани мастни киселини и едно от най-мощните естествени средства, които подпомагат здравословния възпалителен отговор при болки в коленете. Изследванията  сочат, че при приема му се наблюдава значително намалена болка и отичане, увеличаване на възможността за движение и намаляване на възпалителните фактори. Резултатите от двойно-сляпо, мултицентърно, плацебо контролирано изследване на 64 участника показало, че оралният прием на целадрин подобрява движението и намалява болките в ставите.

Според по-ранно изследване върху 40 пациента с остеопороза на коленете се оказало, че прилагането на крем с целадрин в продължение на 30 дни подобрява редица параметри. Такива са обхват на движението, време за сядане и ставане от стол, изкачване на стълби, слизане по стълби. Резултатите показали положителни промени при групата, която прилагала крем с целадрин и никаква промяна при контролната група.

 

Естерифицираните мастни киселини на целадрина имат добър противовъзпалителен ефект, участват в инхибирането на ендотелните клетки и намаляването на възпалителните ефекти от други мастни киселини. Освен това те намаляват производството на негативния имунен фактор интерлевкин-6 (IL-6), както и контролират други имунни фактори, отговорни за възпалението. Тези ефекти на целадрина водят до намаляване на болката в увредените стави, предотвратяват по-нататъчното разрушаване на тъканите и ставите, и подпомагат заздравяването им. Целадринът инхибира арахидоновата киселина, която е един от основните причинители на възпалението и възстановява клетъчните мембрани, предпазвайки ги от действието на възпалителните цитокини. Молекулите на целадрина участват и в лубрикацията на засегнатите стави. Всички тези ефекти обясняват добрите резултати на целадрина за подобряване гъвкавостта и функционирането на ставите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Витамини
Факти и заблуди за витамините
    Някои хора се стараят да приемат колкото се може повече витамини, за други това са пари, хвърлени на вятъра. И двете крайности...
Разширени вени
Как да се справим с разширените вени?
    Варикозата е често срещан проблем, от който страдат предимно жени. Противно на общоприетото мнение, тя не е просто козметичен дефект, а състояние,...
Запек подуване
Бетаин хидрохлорид – естествено решение при нарушено храносмилане!
    С напредването на възрастта, производството на стомашна киселина значително намалява. В резултат на това, храносмилателните процеси биват затруднени и храната не може...