Целадрин - мощна подкрепа за здравето на ставите!-Revita.bg

Целадрин – мощна подкрепа за здравето на ставите!

кости

 

 

В днешно време мъжете и жените около 60- и 70-годишна възраст искат не само да могат да ходят и да изкачват стълбите, но и да бъдат физически здрави и да могат да спортуват.

Само в САЩ около 27 млн души имат остеоартрит, а около 454 000 са с оперирана колянна става в резултат от остеоартрит. Износването на ставите е механичен процес и нормална част от остаряването. С износването, ставите започват да изпращат сигнали за болка, което кара хората да се движат по-малко, за да не усещат болката.

 

Какво е Целадрин?

Целадрин представлява патентована смес от естерифицирани мастни киселини и едно от най-мощните естествени средства, които подпомагат здравословния възпалителен отговор при болки в коленете. Изследванията  сочат, че при приема му се наблюдава значително намалена болка и отичане, увеличаване на възможността за движение и намаляване на възпалителните фактори. Резултатите от двойно-сляпо, мултицентърно, плацебо контролирано изследване на 64 участника показало, че оралният прием на целадрин подобрява движението и намалява болките в ставите.

Според по-ранно изследване върху 40 пациента с остеопороза на коленете се оказало, че прилагането на крем с целадрин в продължение на 30 дни подобрява редица параметри. Такива са обхват на движението, време за сядане и ставане от стол, изкачване на стълби, слизане по стълби. Резултатите показали положителни промени при групата, която прилагала крем с целадрин и никаква промяна при контролната група.

 

Естерифицираните мастни киселини на целадрина имат добър противовъзпалителен ефект, участват в инхибирането на ендотелните клетки и намаляването на възпалителните ефекти от други мастни киселини. Освен това те намаляват производството на негативния имунен фактор интерлевкин-6 (IL-6), както и контролират други имунни фактори, отговорни за възпалението. Тези ефекти на целадрина водят до намаляване на болката в увредените стави, предотвратяват по-нататъчното разрушаване на тъканите и ставите, и подпомагат заздравяването им. Целадринът инхибира арахидоновата киселина, която е един от основните причинители на възпалението и възстановява клетъчните мембрани, предпазвайки ги от действието на възпалителните цитокини. Молекулите на целадрина участват и в лубрикацията на засегнатите стави. Всички тези ефекти обясняват добрите резултати на целадрина за подобряване гъвкавостта и функционирането на ставите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
UV лъчи слънцезащита
Внимание: слънцезащитната козметика не е достатъчна, нужен е колаген!
    Стане ли дума за защита от UV радиацията, всички се сещаме първо за конвенционалната слънцезащитна козметика, която се нанася локално върху кожата....
Пребиотици
Пробиотиците – оптимален източник на здраве и красота!
    Пробиотиците се използват отдавна от хората, а млечните продукти, които ги съдържат, са традиционна храна в някои райони по света. Съществуват около...
Диети
Кратко въведение в суровоядството – само за начинаещи!
    Защо сурова храна? Храненето със сурови храни се основава на схващането, че най-здравословната храна е непреминалата през топлинна обработка. Огромната част от...