×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Билки против запек

302 продукта

Показани са 1-24 от общо 302 артикул(а)

ТОП Избор за Вас

Страдате от запек? Или търсите ефективни хранителни добавки за профилактика на стомашно-чревния тракт? Защо не опитате с качествени пробиотици? Освен тях, в нашия специализиран онлайн магазин ще откриете и други натурални средства за вашия проблем!


Запек – как се получава и какво се пие против него?

Представлява един от най-често срещаните форми на стомашен дискомфорт. Може да се прояви като симптом на отделно заболяване или да ви мъчи самостоятелно в следствие на куп причини. Констипацията сама по себе си е нищо друго освен затруднено и намалено като честота изхождане. Против него могат да се пият пробиотици, ако се касае за общо стомашно-чревно неразположение, но също така и специфични билки при наличие на болест. Най-често се дължи на:

  • некачествена хранителна диета, в която присъстват малко фибри и много некачествени и вредни храни от групата на захарните, мазните, пържените и т.н.;

  • дехидратация на тялото;

  • прием на определен медикаменти (обикновено с антидепресантен или болкоуспокояващ ефект);

  • уседнал начин на живот и липса на движение;

  • забавен метаболизъм;

  • психични смущения и стрес;

  • заболявания: диабет, хипофункция на щитовидната жлеза, синдром на раздразнените черва, хемороиди, Болестта на Паркинсон.


Запек


Как помагат пробиотиците против запек?

Традиционно те се свързват с профилактика на стомашно-чревния тракт по време на антибиотична терапия. Приемът им се налага главно, за да се редуцира риска от дразнене на лигавицата и предотвратяване на често срещаните странични ефекти на този род медикаменти, а именно гадене и диария. Това приложение на пробиотиците налага грешното мнение, че те не могат да помогнат против запек. Всъщност, полезните бактерии имат общо регулиращо действие върху чревния микробиом и стомашните функции. Ето защо те са еднакво ефективни и против запек, и против диария. Освен това съдействат за поддържането на нормална перисталтика и възстановяват доброто храносмилане.


Какво друго се пие против запек?

Общата регулация на стомашно-чревния тракт е основен приоритет в лечението на запек. Медицинските експерти препоръчват не само пробиотици, но и редица други профилактични натурални средства. В търговската мрежа те се срещат под общото наименование лаксативи. Същевременно, приемът на билкови сиропи, таблетки и хапчета с профилактично действие за стомаха и червата могат да допринесат за бъдеща превенция на симптома и общо укрепване на човешкото здраве. За целта се препоръчват:

  • ензими: амилаза, бромелаин;

  • билки: лайка, копър, джоджен, гуарана, лют червен пипер, алое вера, куркума, глухарче, сена;

  • витамини:

  • минерали: цинк, калций, сяра, магнезий, фосфор, селен и други;

  • други: солна киселина, оризови трици, плодови екстракти (папая, ананас, киви), бетаин хидрохлорид и пребиотици, които служат за храна на пробиотиците (инулин и други). 


Защо да заложите на Ревита?

В нашия онлайн магазин ще откриете изобилие от природни средства за вашия стомашно-чревен проблем. Ние предлагаме качествени пробиотици и билкови продукти с бърз ефект и конкурентно ниски цени. Доставяме до всяка точка на страната. 

Продуктът беше успешно добавен в любими.