Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Атеросклероза

 

 

Ябълките са източник на фитохимикали и фибри, като една средно голяма ябълка осигурява повече от 10% от препоръчителната дневна доза фибри. Установено е, че редовната консумация на ябълки е свързана с намален риск от развитие на рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, астма и рак.

 

Пектините са сложни полизахариди, открити в клетъчните стени на растенията и междуклетъчните пространства. Ябълките са отличен източник на пектин с уникални здравословни и стимулиращи организма свойства.

 

Като изключително богат източник на водоразтворими фибри, пектинът притежава изключителното свойство по естествен път да понижава холестерола и в допълнение – да регулира дейността на стомашно-чревния тракт. Той свързва мастните вещества в храносмилателния тракт, включително холестерола и токсините, и спомага за тяхното елиминиране от системата. Това означава, че пектинът детоксикира, помага на тялото да обработва правилно захарта и холестерола, и подобрява здравето на червата.

 

Проучване, публикувано през 2014 г. в издание Journal of Agricultural and Food Chemistry установява, че благодарение на взаимодействието си с определени гастроинтестинални компоненти пектинът контролира усвояването на липидите. Представете си липидите като големи капки мазнини – пектинът спомага за разбивката им на миниатюрни капчици, което улеснява ензима панкреатична липаза да обработи лесно липидите и те от мазнини да бъдат конвертирани в мастни киселини.

 

Друго изследване, проведено върху плъхове и изнесено в Journal of Nutrition още през 2004 г. сочи, че плъховете, чиито диети са източник основно на пектин имат значително по-ниски нива на „лошия” холестерол (LDL).

 

Как пектинът унищожава холестерола?

Водоразтворимите фибри се свързват с холестерола в червата и възпрепятстват абсорбцията му в кръвния поток. Установено е, че точната доза пектин срещу висок холестерол е 15 гр. дневно.

 

Според изследване от 1998 г., публикувано в Journal of Physiology and Biochemistry, пектинът намалява нивата на холестерола в черния дроб и серума, и насърчава извеждането му от тялото. За целта на изследването, плъхове били подложени на диета, източник на около 2.5% или 5% ябълков пектин в продължение на 3 седмици. В края на експеримента било установено, че значителна част от холестерола била изведена посредством изпражненията, а концентрацията му в черния дроб намаляла значително.

 

Пектинът на Natural Factors – №1 производител на природни продукти в Канада, предоставя пълния спектър антиоксиданти и полезни вещества, открити в кората и плода на ябълката.

Приложение: подпомага нормалните нива на холестерола, регулира теглото и баланса на кръвната захар.

Всяка капсула съдържа:

-Ябълков пектин, екстракт от плодове (Malus domestica) 500 mg

-Зелен чай, екстракт от лист (Camellia sinensis) 50%, източник на 10 mg катехини за още по-силна антиоксидантна активност

Други съставки: вегетарианска капсула (модифицирана целулоза, пречистена вода, силициев диоксид), магнезиев стеарат (от растителни източници)

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart