Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Атеросклероза

 

 

Ябълките са източник на фитохимикали и фибри, като една средно голяма ябълка осигурява повече от 10% от препоръчителната дневна доза фибри. Установено е, че редовната консумация на ябълки е свързана с намален риск от развитие на рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, астма и рак.

 

Пектините са сложни полизахариди, открити в клетъчните стени на растенията и междуклетъчните пространства. Ябълките са отличен източник на пектин с уникални здравословни и стимулиращи организма свойства.

 

Като изключително богат източник на водоразтворими фибри, пектинът притежава изключителното свойство по естествен път да понижава холестерола и в допълнение – да регулира дейността на стомашно-чревния тракт. Той свързва мастните вещества в храносмилателния тракт, включително холестерола и токсините, и спомага за тяхното елиминиране от системата. Това означава, че пектинът детоксикира, помага на тялото да обработва правилно захарта и холестерола, и подобрява здравето на червата.

 

Проучване, публикувано през 2014 г. в издание Journal of Agricultural and Food Chemistry установява, че благодарение на взаимодействието си с определени гастроинтестинални компоненти пектинът контролира усвояването на липидите. Представете си липидите като големи капки мазнини – пектинът спомага за разбивката им на миниатюрни капчици, което улеснява ензима панкреатична липаза да обработи лесно липидите и те от мазнини да бъдат конвертирани в мастни киселини.

 

Друго изследване, проведено върху плъхове и изнесено в Journal of Nutrition още през 2004 г. сочи, че плъховете, чиито диети са източник основно на пектин имат значително по-ниски нива на „лошия” холестерол (LDL).

 

Как пектинът унищожава холестерола?

Водоразтворимите фибри се свързват с холестерола в червата и възпрепятстват абсорбцията му в кръвния поток. Установено е, че точната доза пектин срещу висок холестерол е 15 гр. дневно.

 

Според изследване от 1998 г., публикувано в Journal of Physiology and Biochemistry, пектинът намалява нивата на холестерола в черния дроб и серума, и насърчава извеждането му от тялото. За целта на изследването, плъхове били подложени на диета, източник на около 2.5% или 5% ябълков пектин в продължение на 3 седмици. В края на експеримента било установено, че значителна част от холестерола била изведена посредством изпражненията, а концентрацията му в черния дроб намаляла значително.

 

Пектинът на Natural Factors – №1 производител на природни продукти в Канада, предоставя пълния спектър антиоксиданти и полезни вещества, открити в кората и плода на ябълката.

Приложение: подпомага нормалните нива на холестерола, регулира теглото и баланса на кръвната захар.

Всяка капсула съдържа:

-Ябълков пектин, екстракт от плодове (Malus domestica) 500 mg

-Зелен чай, екстракт от лист (Camellia sinensis) 50%, източник на 10 mg катехини за още по-силна антиоксидантна активност

Други съставки: вегетарианска капсула (модифицирана целулоза, пречистена вода, силициев диоксид), магнезиев стеарат (от растителни източници)

 

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart