Marine Algae-3™ (Омега -3 от микроводорасли ) 1000 mg

43.93лв.

Marine Algae-3™ (Омега-3 от микроводорасли) 1000 mg – естествен продукт в подкрепа на мозъка и сърцето

Масло от микроводорасли, отличен вегетариански източник на омега-3 полиненаситени мастни киселини EPA и DHA!

 

От полза за сърдечно-съдовата система. Допринася за регулиране на сърдечния ритъм и понижаване на кръвното налягане. Противодейства на образуването на кръвни съсиреци и спомага за намаляване на триглицеридите и „лошия” холестерол (LDL). Благодарение на всички тези ефекти, рискът от инфаркт и инсулт може да бъде редуциран.

 

От полза за мозъка. Омега-3 мастни киселини са важни за развитието на познавателните способности. DHA е необходима за функционалното развитие на мозъка при кърмачета, както и за поддържане на нормалната мозъчна функция при възрастни. DHA подобрява способността за учене и качеството на живот при хора, засегнати от деменция. Според много проучвания, омега-3 намалява симптомите на тревожност и депресия.

 

От полза за зрението. Омега-3 мастни киселини имат силно присъствие в мозъка и очите, и се натрупват в техните тъкани по време на бременността и неонаталния период (първите 28 дни от живота). В ретината има изобилни нива на DHA, като ролята на тази мастна киселина там е свързана с нейните биофизични ефекти върху клетъчната мембрана. DHA модулира активността на мембранно-свързани ензими, отговорни за поддържането на клетъчната функция.

 

Много често омега-3 са препоръчват като профилактика или допълващо основната терапия средство при дегенерация на макулата. Дегенерацията на макулата е състояние, свързано със загуба на зрението и замъглено виждане, в резултат от увреждане на макулата. Най-често макулната дегенерация се развива с напредването на възрастта, но появата й може да бъде до голяма степен свързана и с тютюнопушене, високо кръвно налягане, излагане на UV радиация, диета бедна откъм зеленчуци. DHA спомага за облекчаване на вътреочното налягане, поради което има благотворно въздействие при дегенерация на макулата.

 

Противодейства на хроничните възпалителни процеси в тялото. Тъй като намалява възпалението, маслото от водорасли облекчава симптомите на остеоартрит и болка в ставите, възпалителни заболявания на червата и др.

 

Успокоява кожата. Допринася за поддържане на клетъчните структури и ускоряване регенерацията и възстановяването на тъканите. Намалява раздразненията при акне и други кожни възпаления.

Описание

Най-често хората си набавят омега-3 от рибата или рибеното масло. Но замърсяването на моретата и океаните, съответно – и на рибите в тях, предполага наличие на отрови като живак, пестициди и др. както в рибата, така и в рибеното масло, приемано под формата на добавка. Една отлична алтернатива в този случай са микроводораслите, които произвеждат огромни количества ЕПК и ДХК (ейкозапентаенова и дезоксирибонуклеинова киселини).

 

Маслото, извличано директно от водораслите е отличен източник на дезоксирибонуклеинова киселина – т. нар. DHA, представляваща около 97% от омега-3 мастните киселини в мозъка.  Намира се във високи концентрации в клетъчните мембрани на ретината и мозъка, и има важно значение за продукцията на невротрансмитери като допамин, серотонин и норепинефрин.

 

В организма ЕРА и DHA се трансформират в простагландини – съединения, необходими за поддържане на сърдечната, храносмилателната и бъбречната функции, както и за контрола върху възпалителните реакции, производството на хормони и нивата на кръвното налягане.

 

Marine Algae-3 (Омега -3 от микроводорасли) 1000 mg е източник на ейкозапентаенова и докозахексаенова мастни киселини, добити от морски микроводорасли, вместо от риба. Отлична алтернатива на рибеното масло, подходящ вариант за вегетарианци.

 

Marine Algae-3™ (Омега -3 от микроводорасли) е част от специалната серия на Natural Factors, Canada – Whole Earth & Sea, която включва само екстракти от органично отгледани цели растения и други, свободни от замърсители източници, включително водорасли и др.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Marine Algae-3™ (Омега -3 от микроводорасли ) 1000 mg“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close Menu