Кокосово масло – най-добрата естествена защита от слънцето!-Revita.bg

Кокосово масло – най-добрата естествена защита от слънцето!

Слънчево изгаряне

 

 

Предпазването на тялото от ултравиолетовите лъчи е жизненоважно не само лятото, а през цялата година. Ултравиолетовите лъчи А и В са доказано вредни, тъй като причиняват изгаряния, преждвременно стареене и рак на кожата.

 

Трябва да бъдете нащрек дори в по-хладните дни. Имайте предвид, че ултравиолетовите лъчи проникват и през облаците. Освен това с изтъняването на озоновия слой, вредното въздействие на слънчевата радиация се увеличава все повече. Ето защо слънцезащитните лосиони и кремове не са предназначени само и единствено за времето, което прекарваме на плажа.

 

Вредните ултравиолетови лъчи влияят непрекъснато, когато сме на открито, независимо къде се намираме. Още нещо – те се отразяват от пясък, сняг и вода, проникват дори през стъклата. За изкуствените им източници – солариумите пък, да не говорим. Те са още по-опасни.

 

Кога рискът е най-голям? Хората с много светла кожа, са изложени на най-голяма опасност. Това обаче не бива да звучи успокоително за по-мургавите – въпреки че те хващат тен по-лесно, без да изгарят болезнено, опасността остава и за тях.

 

Бъдете особено внимателни в следните случаи:

-Наличие на бенки и лунички

-Ако в семейството има случаи на рак на кожата

-Често излагане големи части от тялото на интензивна слънчева светлина

-Наличие на автоимунно заболяване

-Претърпяна трансплантация на орган

-Прием на орални контрацептиви, някои видове антибиотици или противовъзпалителни лекарства, диуретици, трициклични антидепресанти.

 

75% от слънцезащитните продукти съдържат токсични химикали. Това сочат анализите, направени от специалисти от Работната група по околната среда ((EWG). Много от тези продукти съдържат токсични химикали, които водят до рак и разстройват хормоните, сочат данните.

 

Какво най-често съдържат слънцезащитните продукти?

-Ретинил палмитат – води до меланома

-Оксибензон – нарушава хормоналния синтез, уврежда клетките и предизвиква рак

-Титанови наночастици – тези и други химикали лесно преминават през кожата, абсорбират се в кръвта и могат да предизвикат толкова увреждания, колкото при орална употреба.

 

UVB лъчите – вредни, но необходими за синтеза на витамин D. Ами сега?

Както вече уточнихме UVB лъчите увреждат кожата. Въпреки това обаче, те са и необходими за да може тялото да произвежда витамин D през кожата, който има противоракови свойства. И въпреки че витамин D се сдъръжа в някои храни и може да се набави чрез хранителни добавки, най-оптималният начин да си го доставим е чрез слънцето. Имайки предвид, че прекомерното блокиране на UVB лъчите блокира абсорбцията на витамин Д в тялото и увеличава риска от рак, а слънцезащитните продукти сами по себе си са канцерогенни, остава въпросът: как да се предпазим от „тъмната страна” на слънцето, без в същото време да се лишаваме от неговото олезно въздействие? Единственият отговор е – с помощта на кокосовото масло!

 

Кокосово масло – естествена защита от слънцето и дълбоко подхранване на кожата! Доказано е, че кокосовото масло е ефективно природно средство за предпазване на кожата от слънцето. То не съдържа токсичните съставки, открити в конвенционалните слънцезащитни продукти и същевременно предлага достатъчно стабилна защита. Освен всичко това, кокосовото масло не блокира изцяло UVB лъчите и съответно – не блокира производството на витамин D в тялото. То предпазва кожата и подлежащите тъкани от увреждането, до което може да доведе прекомерното излагане на слънце. Редовното нанасяне на кокосово масло води до образуването на много приятен тен, без рискове от изгаряне или канцерогенен ефект.

 

Revita Ви препоръчва: …….

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...
Антиоксидант кожа
Тайната на страхотната кожа без бръчки се нарича астаксантин!
    Предполагали ли сте някога, че едно от най-мощните противостареещи естествени вещества, може да се съдържа във водораслите? Това вещество се нарича астаксантин,...