Search
Филтрирай по...

Куркума

 

Стандартното лечение на депресията включва лекарства с множество странични ефекти, включително нервна възбудимост, самоубийствени мисли, безсъние, напълняване, сексуална дисфункция. С течение на времето много пациенти спират да се повлияват от лекарствата и са принудени да живеят със своя емоционален дисбаланс.

 

Учените са установили, че специална формула на куркумина с висока биодостъпност се бори с ефектите на депресията. Екип от международно признати учени провежда изследване през 2013 година и установява, че ефективността на куркумина е сходна с тази на стандартните антидепресанти, но без страничните им ефекти. Куркуминът увеличава нивата на невротрансмитерите на щастието – серотонин и допамин. Доброволците в изследването били разделени на 3 групи по 20 човека. Първата приемала по 20 mg  прозак (антидепресант) дневно, втората – 2 пъти по 500 mg куркумин дневно, а третата приемала и двете вещества. Резултатите били отчетени след 2,4 и 6 седмици. Не се наблюдавала съществена разлика в подобрението при трите експериментални групи. Това било първото рандомизирано изследване, което ясно подчертава, че куркуминът може да бъде ефективно и безопасно средство за лечение на депресия.

 

Ефективността на куркумина при депресия може да бъде обяснена чрез следните механизми на действие:

-Куркуминът подпомага неврогенезиса – особено при хората в напреднала възраст прогресивната дисфункция на мозъчните неврони съпътства депресията. Възпалението на невроните допринася и за двете състояния. Продължителният стрес и повишеното ниво на глюкокортикостероиди намалява създаването на нови неврони – неврогенезис. При изследвания върху животни куркуминът подпомага неврогенезиса в дял от мозъка наречен хипокампус.

 

Вижте невероятно мощния екстракт от куркума, единственият, който се усвоява 100% от тялото тук: ТЕРАКУРМИН! Продуктът Теракурмин™ съдържа най-бионаличната форма на куркумин, благодарение на което ефектите върху здравето му са наистина осезаеми и се проявяват бързо във времето. Теракурмин™ осигурява мощна подкрепа за мозъка и нервната система – подпомага фокуса, поддържа паметта и допринася за увеличаване на енергията и жизнения тонус, дори в условия на интензивен стрес!

 

-Куркуминът модулира нивата на невротрансмитерите – инхибира два типа моноаминоксидаза ензими и променя нивата на норепинефрина, допамина и серотонина в мозъка. Това води до подобряване на съня, концентрацията, емоциите, настроението, апетита, паметта и сексуалното поведение.

 

-Куркуминът нхибира възпалението – хроничното възпаление повлиява почти всички пътища за развитие на депресията, включително невротрансмитерния метаболизъм.

 

 

 

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart