Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Паник атаки

 

Паническото разстройство и характерните за него пристъпи на паника, по-известни като паник атаки, са широко разпространен проблем. Като най-ефикасни методи за справяне с него се посочват когнитивно поведенческата и други терапии, медитацията, дихателните упражнения, засилената физическа активност, спортът и т.н. Напоследък се говори и за диетата като превенция – да се изключат захарта, преработените храни и изделията от бяло брашно, които стресират организма. Могат да се намерят и екстракти от добре познати билки в подкрепа на нервната система и мозъка.

 

Какви насоки дава психотерапията? Тревожността е нормална реакция на организма, която се отключва при продължителен стрес, загуба на близък и какво ли още не; тревожността ни показва, че не правим нещо както трябва и се нуждаем от генерална промяна в живота си; трябва да престанем да гледаме на нея като на проблем и да я възприемем като начин за самоопознаване; да не драматизираме и да не се втренчваме в себе си. Това е отправната гледна точка, която много психотерапевти ще дадат на клиентите си, дошли при тях с подобен проблем.

 

Както можем да видим обаче, най-малкото от форумите и групите в социалните мрежи, посветени на тревожността, хората така и не намират изход и често загубват вяра във всички техники и средства срещу тревожност. Но сега съвременната фитотерапия дава изключително ефективно решение на проблема им! Решението е билката златен корен, чиито механизъм на действие е насочен 100% срещу безпокойството и пристъпите на паника. Проучванията върху лекарствените ефекти на тази билка започват още в бившия Съветски съюз, по време на Студената война.

 

Златен корен – билка №1 срещу тревожност и паник атаки! Родиола е не просто релаксант и адаптоген. Фитохимикалите в състава й упражняват пряк ефект върху емоционалното състояние и физическите симптоми на паническото разстройство.

 

Има повече от 90 вида родиола (Rhodiola), но единствено родиола розеа (Rhodiola Rosea) ефективно облекчава симптомите при тревожност и панически атаки. Познаваме я още като златен корен, розов корен, вейка на Аарон и др. Екстрактът от златен корен значително облекчава симптомите на тревожност, включително пристъпи на паника, мускулно напрежение, изсъхване на устата, световъртеж, недостиг на въздух, сърцебиене, нарушения на съня, повишено изпотяване, особено в областта на ръцете и краката, гадене и др. За разлика от много други билки, златен корен действа дори в случаите на тежка тревожност.

 

Бърз ефект. Екстрактът от родиола помага на тялото да се справи със стреса много по-интензивно, отколкото други естествени средства. Нещо повече – подобрение на състоянието се наблюдава в рамките на часове след приема. Билката намалява не само интензивността на симптомите, но и тяхната честота, като в някои случаи предотвратява безпокойството още преди то да се е появило.

Как действа? Установено е, че родиола намалява стреса посредством няколко механизма. Билката понижава активността на симпатиковата нервна система, благодарение на което намаляват и признаците на безпокойство, включително учестен пулс, замайване, гадене, задух и др. В допълнение, насърчава активността на парасимпатиковата нервна система, която отговаря за усещането за спокойствие. Изследванията показват още, че родиола увеличава нивата на серотонин в мозъка и следователно има силно влияние върху настроението и чувството на щастие и комфорт.

 

 

Вижте екстракта на Natural Factors от родиола тук: ЗЛАТЕН КОРЕН. Екстракт от корен, стандартизиран до 3% салидросиди. Прием: по 3 капсули дневно. Вземете ЗЛАТЕН КОРЕН и се убедете сами в ефективното му действие!

 

 

 

Тази публикация има 7 коментари

 1. Здравейте златен корен/капки/ може ли да се приема с деанксит.Колко време може да се приема без пауза

  1. Здравейте,

   Необходимо е лекарят, изписал деанксит, да прецени съобразно Вашето състояние дали е подходящо да се добавят други медикаменти или билки, които влияят на нервната система и психиката.

   д-р Аелита Петрова
   Лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер – консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. Искам да попитам още по колко мг родиола дневно трябва да се пие за положителен ефект?

 3. Здравейте,в момента пия алора и валериан мента и глог и чай от лайка. Мога ли да взимам и родиола или трябва да я взимам самостоятелно. Аз имам паническо разтройство. Благодаря

  1. Здравейте,

   Извинете ни, че се забавихме с отговора.

   Не са описани взаимодействия на родиола с други медикаменти, но и няма достатъчно изследвания, за да се правят изводи. Добре е да се допитате до фитотерапевт за съвместимостта с билките, които приемате. Сутрин и на обяд по 1 капс. Златен корен 250 mg. Странични ефекти – повишаване на кръвното, раздразнителност, главоболие, безсъние.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 4. ami imali vzaimodeistvie s homeopati4ni lekarstva i ako ima kolko vreme trabva da mine sled kato se sprat

  1. Здравейте,

   Хомеопатичните лекарства при нужда може да се комбинират с други лекарства. Добре е да се посъветвате с лекаря си дали е необходимо да приемате Златен корен.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Cart