Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

 

Бактериална вагиноза

Бактериалната вагиноза е най-често срещаната генитална инфекция. Понякога я наричат „мълчаливата инфекция”, тъй като повечето жени, които я получават разбират за нея доста по-късно след появата й.

Бактериална вагиноза се развива, когато нормалното здравословно равновесие на лактобацилите във влагалището се нарушава и се заменя със свръхрастеж на „лоши” бактерии. Тя е често повтаряща се инфекция с периоди на активност и затишие, която може „да тлее” с години. До момента няма дългосрочно лечение на заболяването, което да прекрати повтаряемостта.

Факти, които трябва да знаете

Според статистиката, две от всеки пет жени имат бактериална вагиноза, като 85% от случаите остават недиагностицирани. Изследванията показват, че бактериалната вагиноза:

-увеличава риска от ХИВ с цели 60%;

-увеличава риска от възпаление на органите в малкия таз, дължащо се на няколко бактерии, които причиняват сексуално предавани болести;

-увеличава риска от преждевременно раждане и аборт.

Кога рискът от бактериална вагиноза е най-висок? Бактериалната вагиноза се развива, когато балансът на здравата вагинална екосистема се нарушава и особено – нивата на лактобацилите – приятелските бактерии, които изключително населяват влагалището. Най-често до този дисбаланс се стига в резултат от употребата на лубриканти, вагинални душове, бельо от изкуствени материи, изпотяване, неправилно лечение и др.

Нормалното вагинално Ph обикновено е ниско, приблизително около 3,7. Но при поява на токсичен дисбаланс във влагалището, Ph се покачва до 6 или дори още повече, което също създава идеални условия за растежа на „лошите” бактерии.

Внимание: не третирайте симптомите на бактериалната вагиноза с ароматизиращи продукти и дамски тоалетни душове, за да премахнете миризмата! Употребата на изкуствени аромати само засилва дисбаланса на влагалищната флора. Ключът към поддържането на здрава вагинална екосистема е в наличието на досттаъчно лактобацили там!

В случай, че имате симптоми като неприятна миризма, вагинално течение, парене и сърбеж, задължително се изследвайте!

 

Лечение. Вагиналната вагиноза стандартно се третира с антибиотични препарати със съдържание на метронидазол и други активни съставки. Но подобен тип лечение унищожава не само „лошите” бактерии, но и приятелските лактобацили, от които всъщноост зависи баланса на влагалищната флора!

Нещо повече: установено е, че два-три месеца след лечението, около 70% от жените отново получават ужасните симптоми! Ето защо е крайно належащо всички дами с бактериална вагиноза да приемат специализирани женски пробиотици, със съдържание на лактобацили.

Мултипробиотик за жени – най-ефикасната канадска формула срещу интимни инфекции при жените! Поддържа вагиналната и уринарна микрофлора в перфектно състояние!

Мултипробиотик за жени съдържа шест вида лактобацили и три вида бифидобактерии, и е допълнително подсилен с мощен екстракт от червена боровинка CranRich®, който ограничава растежа на патогени като E.Coli.

Вижте Мулти пробиотик за жени ТУК!

Всяка капсула от Мултипробиотик за жени доставя минимум 12 млрд активни пробиотици, сред които преобладаващ е видът Lactobacillus, който възстановява нормалните нива на лактобацили и значително намалява повтаряемостта на интимните инфекции. Lactobacillus произвежда естествени дезинфектанти, които поддържат нормално Ph и баланс на полезните микроорганизми във влагалището и пикочните пътища.

Мултипробиотик за жени не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти или подсладители, нишесте, пшеница, глутен, царевица, яйца, рибни, черупчести и морски продукти, сол, ядки или ГМО.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart