Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание
Продукти
Статии
Новини

Остеопороза

 

Кой е „тихият крадец на здраве”, който незабелязано се промъква в тялото и с години може да го разяжда отвътре, без да даде никакви сигнали за присъствието си? Това разбира се, е коварната остеопороза, белязала живота на мнозина. Повечето хора с остеопороза научават за състоянието си едва след като са получили фрактури, тъй като намаляването на костното вещество и костната тъкан се развиват бавно през годините, а предхождащи симптоми липсват. Ето кои са рисковите фактори, които значително ускоряват развитието на болестта или проволират интензивното й развитие:

 

-неправилна диета и недостиг на основни хранителни вещества;

– обездвижване;

-прекомерна консумация на кафе, газирани сладки напитки, алкохол, тютюнопушене;

-наличие на заболявания, при които калциево-фосфорната обмяна е нарушена;

-лечение с кортикостероиди, нестероидни противовъзпалителни лекарства и др.

-ранна менопауза или постменопауза и др.

 

Добрата профилактика е най-добрата защита срещу остеопороза! До около 35-годишна възраст формирането на нова кост и поддържането на костната плътност не е проблем. Но след четиридесетте в организма настъпват физиологични промени, които нарушават костната плътност и структура. Вие можете значително да ограничите този риск, ако захраните костите с най-важните хранителни вещества, небходими за тяхната плътност и якост, включително магнезий, калций, витамин D3, витамин К2 и др. От тях, вероятно единствено витамин К2 и по-конкретно – неговата форма МК-7, не ви е особено познат. Това обаче, е витаминът, благодарение на който костите могат да живеят втори живот, макар и в по-късна възраст!

 

Подарете втори живот на костите си с канадската формула на Natural Factors Витамин М-К7 120 mcg и D3 1000 IU. Тази великолепна формула е идеално решение както за хората с диагностицирани заболявания на костите и ставите, така и за онези, които желаят да се застраховат от евентуални проблеми. В допълнение, има много добър ефект и върху сърдечно-съдовата система и зъбите!

 

Защо това е №1 комбинация за здрави кости и зъби? Доказано е, че приеман самостоятелно калцият не увеличава костната плътност и не заздравява костите. Нещо повече – при високи концентрации (независимо дали се набавя чрез храната или под формата на добавка) той се натрупва в артериите и увеличава риска от атеросклероза. Само витамин МК-7 (натуралната форма на витамин К2) може да предотврати този опасен процес, насочвайки калция към правилната посока – костите и зъбите. Освен за костите, той е важен за правилното съсирване на кръвта (коагулация) и състоянието на сърцето.

 

Важното значение на витамин D по отношение на костите е добре известно. Недостигът му се свързва с нарушена костна минерализация, преждевременно стареене на костите и повишен риск от фрактури. Витамин D3 подсилва усвояването на калция от организма и има изключително важно значение за поддържане здравината на костите.

В комбинация с диета, богата на калций продуктът Витамин М-К7 120 mcg и D3 1000 IU подпомага състоянието при остеопороза и осигурява защита срещу фрактури. Ограничава риска от намаляване на костната маса и плътност при жени в преждевременна менопауза или в периода след менопаузата. Има отличен профилактичен укрепващ ефект върху костите и може да се приема от хора, които не попадат в рисковите групи и разчитат основно на профилактиката.

 

Витамин М-К7 120 mcg и D3 1000 IU благоприятства нормалното състояние на зъбите и осигурява ползи за сърдечно-съдовата система.

 

Опитайте и ще усетите разликата!

 

Производител: Natural Factors, Canada

Вносител: Гео Нутришън , ЕООД

 

 

 

 

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart