×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Тютюнопушене

 

Броят на пушачите у нас застрашително нараства. Сега обаче, няма да изброяваме вредите, свързани с тютюнопушенето, защото никой не се интересува от скучни факти, повтаряни безброй пъти. По-добре да разберем кое дразни пушачите и струва ли си те да се опитват да се разделят със своята страст!

Ако пушиш, ще умреш! Всички ще умрем някой ден. Но заклетият пушач не иска да слуша как цигарите увреждат здравето му, колко дълбоко му бъркат в джоба или как няма воля да ги откаже. За да започне на чисто, на пушача не му трябва вразумяване отвън. Не му е нужна и воля - да стисне зъби и да чака жаждата за цигари да му мине. Единственият изпитан и 100% ефективен подход, е желанието. Няма ли силно желание, и най-желязната воля ще се разпадне пред изкушението от тютюна.

За проявите на загриженост. На всеки пушач се е случвало да стане обект на загриженост от страна на близки и далечни. Става дума за подхвърлянията от типа „Ето нá, всички ги спряха, кога и ти ще го направиш?”, „Пушенето вече не е модерно.”, „Не те ли дразни как ти миришат дрехите?”, „Ама ти пушиш у вас?!” и т.н. Вариациите са безкрайни. Че какво лошо има в аромата на тютюн, чиста кожа и хубав парфюм? И респективно - има ли нещо добро в миризмата на пот, излъчвана от непушач?!

Никой не може да ти казва какво да правиш, но ти сам знаеш, че цигарите не правят живота ти по-хубав! Изборът дали ще пушиш си е лично твой и не подлежи на коментар. Но фактът, че тютюнопушенето е кофти страст, е многократно потвърждаван. И определено си струва да направиш опит, поне за известно време, да се откажеш от нея. Не защото може да умреш преди да остарееш или защото кожата ти ще се сбръчка по-рано (изобщо не е сигурно, че ще стане така), не защото се задъхваш, когато изкачваш стълбите, не защото е вредно. Струва си да опиташ само поради една причина – за да се освободиш от зависимостта, която те държи на каишка и ежедневно определя твоя избор и твоите действия. Е, признай, че поне веднъж ти се е искало да разбереш какво е усещането да живееш без цигари и без да имаш нужда от тях! Със сигурност никога няма да се почувстваш готов за подобна стъпка, така че ако чакаш този момент да настъпи, уверяваме те – напразно е!

Разбери какво е усещането да нямаш нужда от цигарите с кудзу – екзотичната билка от островите на Япония и Корейския полуостров! Кудзу (Pueraria lobata) е растение, познато от дълги години в Китай и Япония със своите лечебни свойства. Коренът му се използва от векове в традиционната китайска (там носи името Ge Gen) и японска медицина като кардиотонично, хипотензивно, антиеметично, емолиентно и спазмолитично средство. За медицински цели кудзу се култивира при условия, гарантиращи високо съдържание на активните вещества в корена.

Днес екстрактът от корен на кудзу е едно от най-ефективните билкови средства за намаляване на зависимостта към никотина. То има огромно предимство пред стандартните медикаменти за потискане на никотиновата зависимост – не предизвиква нежелани странични ефекти, релаксира нервната система и противодейства на абстинентните прояви („синдрома на отнемането”) при тютюнопушене и други наркотични зависимости. Ефектите на кудзу при никотинова зависимост се дължат на трите биологично активни съединения, открити в корена му – мощните изофлавони дайдзин, дайдзеин и пуерарин.

Механизъм на действие. Никотинът упражнява основните си ефекти върху т. нар. никотинови рецептори. Когато се опитваш да се откажеш от цигарите, тези рецептори остават свободни и така се появява силният никотинов глад. Тук изофлавоните в състава на кудзу изиграват положителната си роля – те въздействат на рецепторите като естествени заместители на никотина и повишават нивата на тетрахидропапаверолин (THP) в централната нервна система. ТHP е невромедиаторът, който увеличава допамина в центъра на възнаграждението и в други структури, което не позволява появата на абстиненция. Високите нива на допамин възпрепятстват появата на абстинентни прояви, така характерни за никотиновата зависимост.

Под действието на кудзу се потиска експресията на проопиомеланокортин – естествен прекурсор на опиоиди в централната нервна система. От значение тук е мощното антиоксидантно действие на флавоноидите и сапонините в състава му, което се противопоставя на оксидативния стрес, предизвикан от никотина и катраните. Вероятно дайдзеинът повлиява пряко никотиновите холинергични рецептори, с което се намалява и желанието за никотин.

Довери се на екстракта от кудзу на американската компания Nature’s Way! Nature’s Way е топ бранд в индустрията на хранителни и диетични добавки, създаден още в далечната 1969 г. Билковата линия на Nature’s Way включва над 200 билкови екстракти с чист произход, доказана безопасност и осезаем ефект.



Кудзу (Kudzu) на Nature’s Way не съдържа ГМО (Non-GMO Project Verified), изкуствени оцветители, изкуствени ароматизатори, царевица, млечни продукти, глутен, консерванти, сол, соя, захар, пшеница, мая. Приемай по 2 капсули 3 пъти дневно за период между 1 и 3 месеца.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.