Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

ОтслабванеТемата за отслабването и респективно – поддържането на перфектно тегло винаги ще вълнува жените. За щастие днес пазарът на натурални продукти за редукция на теглото предлага различни средства за постигането на тази цел и то – безопасно и в дългосрочен план.

В този материал накратко ще ви представим най-ефикасните добавки, които в комбинация със здравословен хранителен режим ще ви помогнат да изваете мечтаната фигура.

Първо нека уточним, че добавките за отслабване са три основни типа:

-За потискане на апетита – тези продукти са особено подходящи за хора, които нямат заболявания или състояния, провокиращи наддаване на тегло. Така че, ако просто сте по-лакоми и сте привикнали към по-големи количества храна, в резултат от което и пълнеете, това е правилното за вас решение.

-За изгаряне на мазнините –действат като катализатор, който улеснява изгарянето на мазнините и излишните калории, което води до постепенна редукция на теглото.

-За подобряване абсорбцията на мазнините.

Зелено кафе. Доказано е, че насърчава липолизата – процесът на изгаряне на излишните мазнини. Това се случва чрез два основни механизма. Екстрактът от зелено кафе, особено в комбинация с физически упражнения, увеличава освобождаването на норепинефрин (норадреналин) и епинефрин (адреналин). Норепинефринът е ключов регулатор на освобождаването на мастни киселини от мастните клетки в кръвообращението, при което те се използват от тялото за енергия.На второ място, зеленото кафе се конкурира с аденозин върху аденозиновите рецептори в мастните клетки. Сам по себе си аденозинът се свързва с мастните клетки и възпрепятства освобождаването на мастни киселини. Приемът на екстракт от зелено кафе обаче, блокира този инхибиторен ефект на аденозин върху освобождаването на мастни киселини, което води до по-голяма мобилизация на мазнините и подобрение на метаболзма с около 12%.

Рибено масло. Съдържа омега-3 полиненаситени мастни киселини, които повишават нивата на добрия холестерол (HDL) – това е много важно за ефективното изгаряне на мазнините. Счита се, че ако рибеното масло се комбинира със стриктна диета, в която се набляга на контрола върху приеманите калории, може да се постигнат отлични резултати по отношение на теглото.

Суроватъчен протеин. Когато се комбинира с правилна диета и редовни тренировки, подпомага изграждането и растежа на чистата мускулна маса и загубата на калории. Суроватъчният протеин дава най-добри резултати ако се приема редовно преди и след тренировка.

Екстракт от зелен чай. Екстрактите от зелен чай са добър източник на EGCG – катехин в състава на зеления чай с огромни ползи за здравето, включително по отношение на отслабването. Подобрява метаболизма и увеличава скоростта, с която тялото изгаря мазнините. Същевременно увеличава физическата енергия и тонуса.

Колаген. Освен че е полезен за ставите и кожата, колагенът също така е много полезен за поддържане на нормално тегло.  Благодарение на уникалния сиаминокиселинен профил, колагенътпотискане апетита и насърчава поддържането на чиста мускулна маса, без излишни мазнини. Колагенът води до най-добри резултати, когато се приема в комбинация с диета, включваща храни с нисък гликемичен индекс.

Средноверижни триглицериди (Medium-chainTriglycerides / MCTs).Тези полезни мазнини са ефикасни и все по-популярни сред хората, които се интересуват от здравословен начин на живот. Редуцират излишните мазнини, потискат апетита и са отличен източник на енергия. Перфектният източник на средноверижни триглицериди е кокосовото масло – те заемат над 60% от състава му.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart