Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Биофлавоноиди

Биофлавоноидите са група уникални антиоксиданти, чието полезно действие е потвърдено от множество клинични проучвания. Те се извличат по естествен начин от цитрусовите плодове и най-важни сред тях биват: диосмин, диосметин, хесперидин, хесперетин, нарингин, нарингенин, нарирутин, неохесперидин, нобилетин, тангеретин, оридиктиол и ериоцитрин.

През 50-те години на 20-ти век биофлавоноидите са наречени с общото название витамин P, тъй като притежават витаминоподобни свойства.

Биофлавоноидите предотвратяват вредното въздействие на свободните радикали, балансират активността на  имунните клетки и подпомагат имунния отговор и здравето на дихателната система. Освен това те имат синергично действие с витамин С – увеличават абсорбцията му и полезните му ефекти. Антиоксидантното и противовъзпалително действие на цитрусовите биофлавоноиди подпомага метаболизма, когнитивното здраве, кръвообращението и здравето на ставите.

Ползите на цитрусовите биофлавоноиди са потвърдени от множество научни изследвания.  С особено изявени ползи е биофлавоноидът хесперидин – той притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, понижава нивата на липидите и подобрява инсулиновата чувствителност.

Данни от експеримент, публикувани в списание Медиатори на възпалението откриват, че хесперидинът притежава терапевтичен ефект върху алергичната астма. То показва силно инхибиращ ефект при възпаление на въздухоносните пътища при мишки с астма.

Друго изследване, публикувано в издание Открития в храненето проследило биологичната активност на цитрусовите биофлавоноиди върху метаболизма на липидите при наднормено тегло, окислителен стрес и възпалението при метаболитен синдром. Изследването показало, че биофлавоноидът нарингин има особено силно противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Цитрусовите биофлавоноиди имат синергично взаимодействие с витамин С – в комбинация, те още по-ефективно неутрализират свободните радикали. Приемът на витамин С и биофлавоноиди подпомага имунната и дихателната системи, когнитивното здраве и метаболизма. От полза е за поддържане нормалните нива на холестерола, състоянието на ставите и на кръвоносната система.

Много от биофлавоноидите се съдържат в портокалите, но съществуват и други източници на биофлавоноиди. Най-разнообразна гама от биофлавоноиди може да се извлече от приема на портокали, лимони, зелени лимони, мандарини и грейпфрути. Всеки от тях осигурява уникална комбинация от биофлавоноиди. За да си набавите необходимите количества обаче, трябва да похапвате доста от тези плодове.

Хранителните добавки също предоставят добра възможност за попълване на необходимите биофлавоноиди в организма. Благодарение на напредналите методи на производство и екстракция, е възможно да се извлекат отделните биофлавоноиди, при това в най-чист вид.

За да се възползвате от пълния потенциал на биофлавоноидите, Revita ви препоръчва продукта на американската компания Nature’s Way – Витамин С & Биофлавони 500 mg!

Всяка капсула от Витамин С & Биофлавони 500 mg   съдържа 500 mg витамин С и 300 mg цитрусови биофлавони (комплекс от лимон, лайм, портокал, грепфрут, мандарина).

Този естествен продукт има разнообразни ползи за здравето:

-допринася за поддържане нормалната функция на имунната система;

-подпомага здравето на костите и зъбите;

-насърчава производството на колаген – най-важният за красотата на кожата протеин, чиито синтез намалява с възрастта, при което кожата се отпуска и набръчква;

-подпомага усвояването на желязото от диетата;

-подпомага еластичността на кръвоносните съдове;

-укрепва сърдечно-съдовото здраве;

-повишава тонуса и жизнеността.

Витамин С & Биофлавони 500 mg не съдържа изкуствени оцветители, аромати, консверванти, млечни продукти, глутен, сол, захар, пшеница, мая, соя.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart