×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Дамиана билка

Дамиана е древна билка с дълга история на употреба, датираща от времето на древните ацтеки и и маите. Тя действа като естествен афродизиак и релаксант. Благодарение на способността й да отпуска нервната система и едновременно с това да повишава енергийните нива, дори я сравняват с канабиса.

Интересното е, че също както канабиса, дамиана може да се пуши, а също така – да се влага и в различни печива.

Ето някои от най-важните ефекти на билката:

  • повишава сексуалното желание и издръжливостта;

  • подобрява храносмилането и помага при запечен стомах;

  • укрепва нервната система. Облекчава състоянията на депресия, нервност и тревожност;

  • намалява симптомите при ПМС, а благодарение на силно отпускащото си действие, е полезна при мускулни болки, безсъние, главоболие;

  • много билкари я препоръчват при анемия, диабет, респираторни инфекции, гъбични инфекции и кожни заболявания.


Дамиана, под формата на екстракт, има доказани благоприятни ефекти върху здравето. Ето кои са те!

Подобрява настроението и намалява усещането за стрес. Обичайната употреба на билката е свързана именно с това – контрол върху състоянията на депресия, тревожност, нервност, летаргия и безсъние. Тъй като дамиана се счита за билка-адаптоген, тя спомага изграждане на естествената защита срещу физически и емоционален стрес, облекчаване на хроничната болка и подобряване на храносмилането, фокуса и сексуалните способности.

Стимулира либидото. Употребата на дамиана като естествен афродизиак, е известна от хиляди години насам. В билката има вещества, основно – кофеин, арбутин и флавоноиди, които увеличават сексуалната възбуда и притока на кръв към гениталната област. Друга причина, поради която дамиана има положителен ефект върху сексуалния живот, е способността й да намалява хроничната умора и да тушира ефектите на стреса. Дамиана може да се използва като афродизиак както от мъже, така и от жени.

Според много изследвания комбинираният прием на дамиана, Л-аргинин, американски женшен, корейски женшен и гинко билоба, може да има огромни ползи за сексуалното удовлетворение. Тази комбинация увеличава честотата на оргазмите и намалява вагиналната сухота, често срещана при жените в менопауза.

Естествен профилактикум на диабет и наднормено тегло. Дамиана може да се приема с други билки и с цел намаляване на теглото и излишните мазнини – а именно в съчетание с гуарана и йерба мате. Комбинацията от тези билки подобрява енергийните нива, поддържа физическата активност, контролира апетита, провокиран при стрес и балансира хормоните. Според изследване, публикувано в Journal of Enthopharamacology, дамиана има ползи не само при затлъстяване. Билката притежава антидиабетни, антиоксидантни, адапатогенни, антиспазматични и гастрозащитни свойства, които спомагат за намаляване на риска от много хронични заболявания. При проучвания при животни е установено, че антиоксидантните ефекти на дамиана могат да предотвратят увреждането на бъбреците и развитието на диабет, предизвикани от митохондриалния оксидативен стрес.

Бори се с инфекциите. Екстрактите от дамиана са широко използвани във фитомедицината с цел терапия на различни възпалителни заболявания и инфекции. Доказано е, че дамиана действа като естествен противовъзпалителен и отхрачващ агент. Билката разширява дихателните пътища, облекчава кашлицата и има имуномодулиращо действие. Има доказателства, че дамиана може да успешно да се включи в лечението на отит (инфекции на ушите) и нефрит (възпаление на бъбреците).

Пиноцембринът е един от основните флавоноиди, изолирани от листата на дамиана. Ефектите на пиноцембрина са доста добре проучени (антимикробни, противовъзпалителни, антиоксидантни и противоракови свойства) и за тях има солидни научни доказателства. Векове наред растенията, съдържащи пиноцембрин и флавоноиди – вещества, съдържащи се и в дамиана, са използвани срещу бактериални инфекции на дихателната, репродуктивната и храносмилателната системи, включително инфекции, причинени от бактериални щамове като neisseria gonorrhoeae (Гонокок), E. coli, P. aeruginosa , B. subtilis, S. aureus, S. lentus и К. pneumoniae.

Облекчава симптомите на ПМС. Жените с тежък пременструален синдром (ПМС) също могат да се възползват от положителните ефекти на екстракта от дамиана! Билката значително облекчава главоболието, коремните спазми и мускулните болки. Благодарение на тонизиращите си нервната система и ума свойства, тя е предпочитано естествено средство и срещу истеричните изблици и лошото настроение в този период. Тъй като релаксира мускулите в стомашно-чревния тракт и стимулира храносмилането, дамиана намалява подуването и болките в корема, и насърчава редовното изхождане.

Revita Ви препоръчва екстракта от дамиана на американската компания Nature's Way. Всяка капсула съдържа 200 mg екстракт от листата на дамиана. Nature's Way е водещ производител на натурални продукти. Билковата линия на бранда включва повече от 200 екстракта, извлечени от доказано растения с гарантирано чист произход. Разгледайте продукта тук:



Нежелани реакции и предпазни мерки.

В умерени дози, дамиана е напълно безопасна за прием. По-високите дози - от 200 gr и повече, могат да предизвикат странични ефекти като промени в нивата на кръвната захар и хипогликемия, конвулсии и др.

Дамиана не се препоръчва за бременни или кърмачки, тъй като все още няма доказателства, че билката е безопасна за тях. При диабет, прием на инсулин и противодиабетни лекарства или противоболкови медикаменти и хипогликемия, избягвайте приема на дамиана.

Вижте всички продукти с Дамиана

Прочетете още за Дамиана:

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.