Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание


Безплодието се определя като неспособността на една двойка да осъществи зачеване или да доведе до термин една бременност след една или повече години редовен секс без предпазни средства. В миналото се е считало, че основната причина за безплодие е в жената. Днешната статистика сочи, че мъжете са отговорни за безплодие в 40% от случаите и допринасят за него в още 20%.

Мъжкото безплодие се дължи главно на вариоцеле – уголемяване на вените на тестисите. Много случаи, обаче, са с неизвестна причина. Различни фактори могат да допринесат за появата на безплодие – тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, излагане на замърсяване с тежки метали, стрес, липса на физическа активност, химиотерапия.

Диагностиката на безплодието при мъжете е фокусирана върху качеството на тяхната сперма. Факторите, които се вземат под внимание, са: количеството на сперматозоидите, тяхната концентрация, подвижност, линейна прогресия, морфология, обем на еякулата. В някои случаи се налага оперативно лечение – при запушвания или вариоцеле. Хранителните добавки са най-доброто начало за подобряване качеството на спермата и увеличаване на шансовете за зачеване:

  • L-карнитин – увеличава подвижността на сперматозоидите и спомага за тяхното узряване;
  • цинк – изключително важен за доброто качество на спермата;
  • селен – 100-200 микрограма дневно;
  • витамин Е – 200-400 IU дневно;
  • витамин С – 1 гр дневно – изключително ефективен при мъже с аглутинираща сперма (при слепване на сперматозоидите).

От билковите екстракти най-подходящ е азиатският женшен. Той се приема заедно с L-карнитин, цинк и антиоксидантни хранителни добавки.

Ревита Ви препоръчва:

Л–карнитин, 500 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Плодов антиоксидант, 450 mg

Зеленчуков антиоксидант, 450 mg

Ресвератрол, 325 mg

Коензим Q10, 30 mg

Коензим Q10, 50 mg

Коензим Q10, 100 mg

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart