Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Уринарни инфекции

Досадните уринарни инфекции са все по-често срещано явление, особено при жените заради анатомичните особености на тяхната пикочо-полова система. Предразполагащ фактор в случая е пикочният канал (уретра), който при дамите е доста по-къс и широк. Това помага на бактериите да навлязат в него и да достигнат до пикочния мехур и бъбреците.

Неправилното лечение и липсата на добра профилактика обикновено водят до хронифициране на инфекциите. Друг фактор за хронифицирането им е пониженият локален имунитет на бъбреците, пикочния мехур и уретрата – в такива условия бактериите лесно се захващат за лигавиците на тези органи и започват да се развиват. Щом преминат в хронични, уроинфекциите могат да се отключат дори от незначителни фактори.

Все повече специалисти препоръчват към основното лечение на упоритите уринарни инфекции да се включат и билки с противовъзпалително и антибактериално действие, които да спомогнат процеса на възстановяване. Те могат да се приемат и с цел профилактика, за да се намалят рецидивите на инфекциите и да предотвратят възпаленията в уринарния тракт.

Продуктът Уринари на Nature’s Way ще ти помогне да се сбогуваш с уроинфекциите! Nature’s Way е американска компания за производство на билкови екстракти, витамини и минерали, антиоксиданти и др. Брандът има огромен опит в създаването на хранителни и диетични добавки, който датира от 1969 г. насам. Продуктът на Nature’s WayУринари съдържа синергична бленда от растителни екстракти с добре изучени благоприятни ефекти върху отделителната система. В състава ѝ влизат концентрат от плодовете на червената боровинка, стръкове от лепка (билкова треска), царевична коса, листа от глухарче, корен от ружа и стръкове от хидрастис (голдънсийл). Уринари се препоръчва за превенция и допълнително лечение на уринарни инфекции (цистит, уретрит, пиелонефрит) и за намаляване на отоците при затруднена бъбречна функция. Премахва паренето и дискомфорта в пикочните пътища, намалява импулсите за често уриниране и в някои случаи неутрализира болката от засегнатите органи, включително при бъбречнокаменна болест и уринарни инфекции, причинени от ешерихии, трихомони и кандида.

Всеки от растителните екстракти в Уринари има специфично въздействие върху организма:

Червена боровинка – естествено антимикробно средство. Червената боровинка (Vaccinium macrocarpon Ayton) е северноамериканско хранително и лечебно растение от сем. Пиренови – Ericaceae, придобило популярност по целия свят с отличното си профилактично действие по отношение на уропатогени като Escherichia coli и Pseudomonas aeruginosa. В състава на плодовете от червена боровинка влизат фенолни съединения – проантоцианидини (PAC от тип А: процианидини А2 и В2), флаван-3-оли, антоцианидини, флавоноли, витамини, минерали, микроелементи и много други полезни хранителни вещества. Проантоцианидините от тип А имат силно антибактериално действие и са много ефективни срещу патогени като Escherichia coli.

-Лепка (билкова треска). Лепката притежава ценна фармакологична активност като диуретик, адстрингентно и противовъзпалително средство при дизурия (болезнено усещане при уриниране), отоци и възпаления на пикочния мехур. Екстракти от лепката са показали директно антимикробно действие по отношение на Escherichia coli, Candida albicans и Staphylococcus aureus.

-Царевична коса. Царевичната коса, известна и като свила, е добре познатата нишковидна структура, излизаща от горния край на царевичните кочани и играеща роля на подходящо място за закрепване на поленовите зърна върху женските цветове в хода на опрашването. Прилага се срещу маточни и назални кръвотечения, при пясък и камъни в бъбреците, като диуретик при отоци, антимикробно срещу кандида и трихомони. Използва се традиционно срещу инфекции на пикочния мехур, възпаления на отделителната система и на простатната жлеза, при бъбречни камъни и срещу енурезис ноктурна (нощно напикаване).

-Глухарче (Taraxacum officinale). То е сред най-популярните лечебни растения у нас и в много страни по света, като употребяеми във фармацията са всички негови части. Растението притежава диуретично, лаксативно и противоревматично действие, а лабораторно е установен също противотуморен и хипогликемичен ефект. Диуретичният ефект преобладава, като силата му не е драстична, но се проявява бързо, дори и след еднократна доза.

-Бяла ружа. Оказва емолиентно и противовъзпалително действие както на дихателната, така и на уринарната лигавици. Екстрактът от бяла ружа насърчава образуването на полизахариден филм върху лигавиците, който възпрепятства адхезията на уро- и ентеропатогените за ендотела и забавя разпространението на инфекцията. Ружата има емолиентно, експекторантно, диуретично, литолитично (разрушаващо бъбречните камъни).

-Канадски хидрастис. Много ефективен при бъбречни проблеми и отоци в тъканите, както и в терапията на резистентни спрямо антибиотици бактериални инфекции. Хидрастисът е особено полезен срещу уринарни инфекции, протичащи с бъбречни колики или спазми от отделителните органи. Подобно на червената боровинка, той предотвратява адхезията на уропатогенните E. coli  към лигавицата и не допуска инфектиране на подлежащите тъкани. Други уропатогени, срещу които се прилага успешно, са Pseudomonas aeruginosa и Staphylococcus aureus.

Редовният прием на Уринари предоставя широкоспектърни ползи за пикочо-половата система. Проявява силни антиоксидантни, противовъзпалителни и антибактериални ефекти. Осигурява отлична профилактична защита срещу уроинфекции или може да се включи към основното лечение, с цел ускоряване на възстановяването.

Разфасовка: 100 капсули. Дозировка: по 3 капсули дневно с 240 ml вода.

Официален вносител на Nature’s Way за България: Ревита ЕООД.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart