Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Циститът е инфекция на пикочния мехур, но често се използва и за редица инфекции и раздразнения на пикочо-половата система. Циститът причинява усещане за парене при уриниране и често ходене по малка нужда.

Как можете да си лепнете цистит?

В повечето случаи циститът е причинен от чревни бактерии. Циститът се среща най-вече при жените, понеже уретрата при тях е по-къса. Между 20 и 40 на сто от жените получават цистит.

Циститът може да е следствие на инфекция, причинена от застой на урина, прием на лекарства, обездвижване или др.  Цистит може да се появи и след „меден месец”, когато честотата на сексуалния акт се повиши. При жени след менопауза пикочната система по-лесно се раздразнява и е по-вероятно да се получи цистит.  Венерическите болести също са причина за цистит.

Симптомите на цистит: усещане за парене или болка при уриниране, често уриниране, кръв в урината.

Кой е най-застрашен от цистит?

Жени или момичета, които не поддържат добра хигиена, бременни жени, мъже с увеличена простата, хората, на които е поставен катетър, младите хора, които не използват предпазни мерки при сексуален контакт.

Как да се предпазим от цистит?

За да се предпазим от цистит, препоръчително е да се обличаме топло. Може да се пие сок от червена боровинка, за който се смята, че предотвратява появата на цистит.  Уринирането веднага след полов акт също е решение да се освободим от бактериите, за да се предпазим от цистита.

Ревита Ви препоръчва:

Мечо грозде, 480 mg

Полски хвощ (трева), 440 mg

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart