Не падай, пий Витамин D - Revita.bg

Не падай, пий Витамин D

Не падай, пий Витамин D
Сняг, студ и поледица… Какво може да очакваме през декември? За много дами обаче лошите метеорологични условия са истински кошмар, защото правят излизането им навън почти невъзможно. Всеки ден лекарите се сблъскват с десетки паднали на поледицата с изкълчени или счупени крака и ръце. Има ли начин да сте по-стабилни и дори и в най-големия стяг да не се притеснявате? Според австралийски учени Витамин D намалява риска от падания при по-възрастните жени.  Удивително, но факт. Резултатите от проучването сочат, че дамите с ниски нива на “слънчевия” витамин в кръвта падат по-често и костите им се чупят повече. В изследването са взели участие 300 представителки на нежния пол. Те били разделени на две групи. Първата получавала ежедневно по 1000 IU Витамин D, а втората – плацебо. Учените установили, че рискът от падане и счупване на костите при дамите от първата група намалял значително. Те обясняват това с факта, че Витамин D заздравява костите и укрепва ставните връзки. Ето защо изследователите препоръчват жените да приемат допълнителни дози от полезния витамин особено през зимата, когато слънцето не е така силно и няма откъде да си го набавим по естествен път.

Ревита Ви препоръчва:

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
UV лъчи слънцезащита
Внимание: слънцезащитната козметика не е достатъчна, нужен е колаген!
    Стане ли дума за защита от UV радиацията, всички се сещаме първо за конвенционалната слънцезащитна козметика, която се нанася локално върху кожата....
Пребиотици
Пробиотиците – оптимален източник на здраве и красота!
    Пробиотиците се използват отдавна от хората, а млечните продукти, които ги съдържат, са традиционна храна в някои райони по света. Съществуват около...
Диети
Кратко въведение в суровоядството – само за начинаещи!
    Защо сурова храна? Храненето със сурови храни се основава на схващането, че най-здравословната храна е непреминалата през топлинна обработка. Огромната част от...