Search
Филтрирай по...
Прополис за имунната система
Прополис за силен имунитет и повече тонус!

Прополис е смолистото вещество, което пчелите събират от листните пъпки и кората на дърветата. Заедно с пчелния восък те го използват за изграждане на кошера. Прополисът има антибиотични свойства, които помагат на пчелите да задържат извън кошера вирусите, бактериите и други микроорганизми.

Неслучайно прополисът често е причисляван към групата на суперхраните. Той е изключително богат източник на полезни нутриенти – съдържа протеини, аминокиселини, витамини, минерали и фитонутриенти като например така полезните флавоноиди.

Стимулира имунната система.

Това обяснява защо екстрактът от прополис може да бъде полезен за предотвратяване и намаляване продължителността на настинката. В Полша било проведено малко двойно-сляпо изследване върху 50 пациенти с настинка. При групата, която приемала екстракт от прополис, симптомите на настинката преминали много по-бързо в сравнение с плацебо групата.

Проявява антимикробно действие.

Може да предпази организма от паразитна инфекция на стомашно-чревния тракт. Предварително изследване върху деца и възрастни с гардиаза (инфекция на тънките черва), проведено в Куба, показало 52% успешно елиминиране на паразитите при децата и 60% при възрастните, които приемали екстракт от прополис. Тези резултати не са толкова високи, колкото биха били при лечение с конвенционални медикаменти, но са показателни.

Локално приложение на прополиса.

Влага се в състава на мазила и кремове, които могат да имат много добри ефекти при херпес, възпаление на шийката на матката, ревматоиден артрит. При изследване на гениталния херпес 90 мъже и жени били трябвало да приемат прополис, медикамент или плацебо. Лечението започнало във фазата на мехури. Лечебният процес бил най-бърз при групата на прополис и на десетия ден 24 от общо 30 души били излекувани, 14 души били излекувани в медикаментозната група и 12 души в плацебо групата.

Вода за уста с прополис.

Предварителните изследвания при хора и контролираните изследвания открили, че водата за уста с прополис е ефективна за лечение на рани  в устата след хирургическа интервенция. В лабораторни условия прополисът показва значителна активност срещу бактериите и гъбичките свързани с кариесите, гингивита и периодонтита.

Препоръчителната доза прополис за вътрешно приложение е 500 mg веднъж или два пъти дневно. Прополисът обикновено се приема добре от организма. Понякога, подобно на други пчелни продукти може да предизвика алергична реакция, затова е важно да се прилага внимателно.

Revita Ви препоръчва прополиса на канадската компания Natural Factors!

Той се предлага под формата на екстракт 2:1 от кошер на медоносна пчела (Apis mellifera L.). Продуктът е преминал през специални тестове за контрол на качеството, гарантиращи, че в състава му няма замърсители! НЕ съдържа изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, нишесте, пшеница или мая. Много добър източник на биофлавоноиди! Прополисът на Natural Factors е лесен за прием – само 1 капсула дневно осигурява необходимото количество (500 mg) пчелен прополис! Опаковката съдържа 90 капсули и стига за 3 месеца, което е абсолютно достатъчно, за да се покрие оптималния курс на терапия с прополис с цел укрепване на имунната система и подготовката на организма за най-студените месеци от годината!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×

Cart