Search
Филтрирай по...

www.framar.bg

Тази публикация има 6 коментари

 1. Здравейте, интересувам се от хранителни добавки за възстановяване на ставния хрущял на коляно. Синът ми претърпя операция за укрепване на капачката на коляното, при което лекаря му е казал,че трябва да му се инжектира хиалуронова киселина/ но аз съм предубедена спрямо тези инжекции, тъй като чета, че ефектът от тях е временен и дори по бързо се стига до влошаване състоянието на ставата/. Освен това вече пет месеца след операцията, отзад на сгъвката има неразнесени следи от хематом/ ако се изразявам правилно/, а коляното не може да свива докрай. Искам да попитам за добавка с глюкозамин и каква е дневната доза която трябва да се приема, от теглото ли зависи или от други фактори. Вие какво мислите- да пробваме ли с добавки или да предпочетем инжекция. И тази инжекция еднократна ли ще е или ежегодна. Бях много обстоятелствена, за което се извинявам, но моля Ви за отговор, ако е във вашата компетентност.Благодаря.

  1. Здравейте,

   За съжаление не мога да Ви дам компетентен отговор. Най-добре е да потърсите второ мнение при друг специалист. Аз лично предпочитам и препоръчвам алтернативните методи на лечение – подходяща диета и хранителни добавки, рехабилитация, рейки, чи гун.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 2. Благодаря за отговора на д-р Петрова. Върнах лекарството, до Полша срещу 10 лв., въпреки доставката му от София, трябва да се внимава с поръчките, но при тези болки, правим грешки. В мултивитамините също има витамин К 1, сега разбрах, че има и К 2. Мога ли да взимам от тезивитамини и какво ме съветвате да взимам от хранителните добавки за болките в коленете. Аз съм на 70 г. Благодаря.

  1. Здравейте,

   Остеомуув, диета за стави, подходящи физически упражнения за раздвижване на ставите сутрин, спа процедури, ако не са противопоказани, рехабилитация.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

 3. Моля, да ме посъветвате по следния проблем, пия вечер по 1 таблетка клопидогрел, след направена коронарография, тъй като имам тежка гонартроза на коленете, закупих лекарството Флекса плюс за намаляване на болките. В листовката за съдържанието на лекарството виждам, че то съдържа и витамин К2 75 ^g.Мога ли да го пия, след като взимам и за разреждане на кръвта клопидогрел.

  ааразреждане

  1. Здравейте,

   За съжаление, не мога да Ви отговоря убедително. Необходимото дневно количество вит. К за жени е около 80 мг. Обикновено храната ни е бедна на вит. К, а Флекса плюс ще приемате няколко месеца и не би трябвало да повлияе на антитромбоцитния ефект на клопидогрела, още повече че в информацията за взаимодийствията на клопидогрел не е отбелязано такова с вит. К. Може да правите контролни изследвания на хемостазата, за да сте спокойна. Или да не приемате Флекса.

   д-р Аелита Петрова
   лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
   Рейки мастер
   консултиращ лекар в Български Рейки център

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart