Search
Филтрирай по...
Филтриране по тип съдържание

Ръженият хляб потиска чувството на глад

Ръженият хляб, който традиционно се приготвя без мая и с гъста закваска, понижава апетита!!!

До този извод стигнаха шведски учени, според изследванията на които далеч не всички видове хляб способстват за трупане на излишни килограми. В частност ръженият хляб е полезен с това, че помага да се контролира чувството на глад. Този ефект се обяснява с факта, че ръжта и ечемикът забавят процесите на преработка на храната, следователно след употреба на така наречения „черен” хляб човек се чувства сит по-дълго време.

Ръженото брашно притежава и други полезни свойства. То е богато на фибри, съдържа цинк, манган и необходимата на организма аминокиселина – лизин. Брашното от ръж съдържа приблизително 30% повече желязо от пшеничното и почти 2 пъти повече калий и магнезий. Редовната употреба на ръжен хляб спомага за понижаване на холестерола в кръвта, по-добра обмяна на веществата, нормализиране на сърдечната дейност и извеждане на шлаките от организма.

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
×

Cart