Царевична коса - Revita.bg

Царевична коса

Царевична косаЦаревичната коса представлява дълги нишковидни близалца при женските съцветия на царевицата. Тя се прилага като традиционна  лечебна билка с доказан ефект при редица урологични заболявания.

Поради високото си съдържание на витамин К, растението има мощно диуретично действие, въздейства положително при камъни в бъбреците, цистит, улеснява отделянето на урина и е подходящо помощно средство при задържане на течности. Царевичната коса може да има регулиращ ефект върху високото кръвно налягане.

Царевична коса при бъбречно-каменна болест

Смята се, че царевичната коса е в състояние да потисне образуването на камъни в бъбреците, както и да облекчи съпътстващите симптоми при хора, които вече страдат от заболяването. Поради широката употреба на антибиотици в лечението на възпалителни процеси на пикочо-половата система съществува опасност от възникване на резистентност на бактериите към антибиотичното лечение. Ето защо царевичната коса е още по-ценна, тъй като лекува без да предизвиква привикване.

Царевична коса при цистит, уретрит и простатит

Намалява неприятните усещания, свързани с възпалението и ускорява оздравителния процес.

Диуретичен ефект

Царевичната коса нормализира функцията на пикочния тракт. От една страна тя подпомага по-лесното отделяне на урина, като по този начин възпрепятства задържането на течности и профилактира високото кръвно налягане. От друга страна тя потиска честото и болезнено уриниране и се използва при неволно уриниране при деца и възрастни.

Освен във вид на чай или сух екстракт под формата на капсули, царевичната коса често се приема като част от билкови смеси. Обичайна е комбинацията с жълт кантарион и хипурис, които имат подобно на нейното действие.

Поради дрениращия й ефект, царевичната коса е полезна добавка в меню, целящо редуциране на теглото.

Ревита Ви препоръчва:

Царевична коса, 430 mg

Царевична коса, 4.0 out of 10 based on 2 ratings

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...