Рибено масло - Revita.bg

Рибено масло

Рибено маслоРибеното масло се извлича главно от  скумрия, херинга, камбала, черен дроб на треска, риба тон и сьомга. То съдържа EPA (ейкозапентенова киселина) и DHA, (докозахексенова
киселина) – две изключително важни мастни киселини, които предпазват тялото от заболявания и техните усложнения. Те са от голямо значение за правилното функциониране на мозъка, нервната система и цялостното развитие на организма. Доказано е, че Омега-3 мастните киселини се откриват само в маслото, получено от соленоводни риби.

Рибеното масло предпазва от злокачествени заболявания, особено от рак на простатата, гърдата и дебелото черво. Съдържащите се в него Омега-3 киселини не позволяват на раковите клетки да имат надмощие над здравите клетки. Връзката между консумацията на рибено масло и коронарните заболявания е установена през осемдесетте години на миналия век. То е много полезно за сърдечно-съдовата система. Обширни медицински изследвания са свидетелство за факта, че неговите мастни киселини играят решаваща роля за предотвратяване или облекчаване на атеросклерозата, стенокардията и аритмиите.

Омега-3 киселините предпазват от инфаркт или инсулт, тъй като те поддържат еластичността на артериалните стени, имат антикоагулантно действие намаляват нивото на триглицеридите  и редуцират кръвното налягане.  Рибеното масло се използва и след сърдечни трансплантации за превенция на  високото кръвно налягане и увреждането на бъбреците, причинени от имуносупресивните медикаменти, или от самата операция.

То потиска апетита и има много добър ефект за намаляване на теглото при затлъстяване. Омега-3 киселините са много полезни и за запазване на зрението. Хората са склонни да приемат доброто зрение като даденост до момента, в който започнат да търсят помощ  в лекарския кабинет. Тези киселини намаляват загубата на зрение, свързана с възрастта и различните заболявания като дегенерация на макулата, глаукома и синдром на сухото око.

Жените винаги се опитват да имат безпроблемна бременност, но понякога бъдещите майки усещат, че нещата не вървят толкова гладко. Рибеното масло намалява усложненията по време на бременност и спомага да се роди здраво бебе, като редуцира до минимум рисковете от аборт, преждевременно раждане или раждане на деца с ниско тегло. Освен това рибеното масло значително намалява риска от алергии, псориазис и астма. Изследване, проведено в Университета в Шефилд (Великобритания) доказва, че тo предпазва от депресивните състояния, облекчава симптомите на шизофренията, биполярното разстройство, психозата, синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВХ), болестта на Алцхаймер и другите психични заболявания. Не е случайно, че в някои медицински среди то си е спечелило славата на „храната за мозъка”.

Добре е хранителните добавки от рибено масло да съдържат и малки количества витамин Е, за да се предпази от окисляване и да се засили неговия благотворен ефект.

Рибеното масло е едно прекрасно средство за повишаване качеството на човешкия живот.

Рибено масло, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Красота
Най-добрите средства за поддържане на женското здраве и красота!
    Въпреки че жените живеят средно по-дълго от мъжете, те боледуват по-често. Жените пазаруват повече продукти от мъжете независимо дали става въпрос за...
Поликистозни яйчници
Витамин В8 срещу поликистозни яйчници – всичко, което трябва да знаете!
  В предишна публикация (виж ТУК) вече говорихме колко полезни ефекти има инозитолът (витамин В8) върху нервната система и мозъчната функция. Но свойствата на...
Пикочо-полови инфекции
Как жените да поддържат своето здраве във всеки етап от живота си?
    Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според...