Search
Филтрирай по...

Канела се справя с диабетаКанелата е добре позната на майсторите готвачи. Тя се използва не само в направата на вкусни сладкиши, но и на редица местни специалитети. Знаете ли обаче, че ароматната подправка може да намали кръвното налягане, да нормализира нивото на кръвната захар и да намали риска от появата на диабет тип 2. Това показва проучване на английски учени. В продължение на 12 седмици те давали хранителни добавки с канела на доброволци, както и плацебо на друга контролна група. Оказало се, че канелата има невероятно действие. Тя категорично намалява риска от появата на диабет и контролира нивото на кръвната захар и кръвното налягане.
Учените са убедени, че редовното вземане на екстракт от ароматната съставка може да предпази предразположените към диабет хора от страшната болест.
Статистиката сочи, че болните от диабет в Европейския съюз ще скочат до 26 млн. души през 2030 година. У нас днес те са около 500 000. България обаче е на 5-то място по наднормено тегло сред възрастните в Европа и на 6-то място сред децата. Затлъстяването е сред основните причини, провокиращи диабета.

Ревита Ви препоръчва
Канела, 400 mg
Блад шугар, 378 mg
Алфа-липоева киселина, 360 mg
Хром, 200 mcg
GTF хром, 200 mcg
Гимнема, 310 mg
Алое вера (сок от цели листа), 1 000 ml
Корейски женшен, 560 mg
Картофена палма (корен), 665 mg
Худия, 250 mg

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart