Search
Филтрирай по...


До скоро полиненаситената олеинова Омега-9 мастна киселина се използваше основно като емулгатор в козметичните продукти, но по-задълбочените клинични изследвания напоследък й отреждат много по-важна роля за човешкото здраве. Тя участва в състава на клетъчните мембрани, където възпрепятства усвояването на наситените мастни киселини, отговорни за редица заболявания. В същото време, олеиновата киселина стимулира клетъчните рецептори за „лошия” холестерол и намалява количествата му в кръвта, както и участва във формирането на защитната обвивка на нервните окончания.

За сега няма данни за клинични проявления на недостига на олеиновата киселина, за сметка на което полезните й свойства са категорично доказани. Тя активно намалява нивата на холестерола и предпазва от развитието на сърдечносъдови заболявания, намалява инсулиновото съпротивление, с което повишава метаболизма на глюкозата. Олеиновата киселина подобрява имунните функции и способства синтеза на антиоксиданти като по този начин има благоприятно въздействие в борбата с определени видове рак, особено с рака на гърдата.

Един от главните източници на олеинова киселина в храните е зехтинът. Маслата от гроздово семе и рапица също са богати на Омега-9.

Ревита Ви препоръчва:

Коноп § протеини § фибри, 454 mg

Конопено маслo, 237 mg

Иглика масло, 1300 mg

Пореч масло, 1300 mg

Мега ефа бленд, 1350 mg

Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленено масло, 474 ml супер лигнан

Ленена пудра, 454 mg

Крил масло, 500 mg

Тази публикация има 2 коментари

 1. Къде мога да открия олеинова киселина в чиста форама около 1.5г за изработка на лекарство?

  1. Здравейте, Айсел!

   Много съжалявам, но нямам информация къде да откриете 1,5 гр от тази киселина.

   Поздрави и лек ден!

   Мария Радоева
   Ревита ООД
   https://www.revita.bg

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

×
×

Cart