Ананас - Revita.bg

Ананас

Ананасът е вид тропическо растение. Същото наименование носи и неговият плод. Той произхожда от Парагвай и южната част на Бразилия. Едва през 15-ти век е пренесен в Европа. Плодът се консумира суров или във вид на компоти и сокове.

Той се характеризира с високо съдържание на кисели вещества (ябълчена или лимонова киселина). Съдържа ензима бромелин, тиамин (витамин В1), големи количества манган и витамин С.

С лечебна цел се използват корена и плода на растението. Те могат да се прилагат локално при възпаление. Ананасът има протеолитно, диуретично, противоглистно действие. Той се използва при следните болести:

  • възпаления;
  • ревматоиден артрит;
  • подпомага храносмилането;
  • спира образуването на съсиреци в кръвта (тромбози);
  • унищожава вирусите;
  • синдром на раздразненото черво;
  • стимулира червата;
  • положителен ефект върху панкреаса;
  • отоци;
  • мазна кожа (локално приложение).

Ако приемате антикоагуланти, консултирайте се с лекар преди да започнете приема на ананас, тъй като той има подобно действие.

 

Ананас, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Диабет
Бялата черница – ефикасен природен лек срещу диабет и затлъстяване!
    Черницата е добре позната в традиционната китайска и японска медицина. Най-новите изследвания потвърждават ползите на екстракта от листа на черница за подобряване...
Киселинен рефлукс
Стомашни киселини – има нови и ефикасни методи на лечение!
    Стомашните киселини засягат повече от 40% от населението на света. При честа или болезнена поява на стомашни киселини, проблемът се корени в...
Ензими
Ензимите, без които не усвояваме ценните вещества от храната!
  Ензимите играят жизнено важна роля в тялото – те разграждат храната до субстанции, които безпроблемно да бъдат абсорбирани и използвани. При ниска ензимна...