Храна срещу стресаВ стресови ситуации често се стараем да „подсладим” горчивите преживявания с помощта на любимия си десерт. Въпреки че опитите да се защитим по този начин от хормона на стреса (кортизол) са сравнително успешни, бързите въглехидрати и излишните калории могат да навредят на нашата фигура и самочувствие.

За справяне със стреса американските учени препоръчват консумацията на така наречените „продукти-антидепресанти”. За разлика от сладките, тестените храни и „фаст фуда”, те са напълно съвместими с принципите на здравословното хранене.

Дори, когато не се намирате в стресова ситуация си струва да включите тези продукти в дневното си меню, особено в средата на есента, когато преобладават облачното време и „мрачните” дни.

За да не давате на депресията никакъв шанс, хапвайте по-често пъстърва, заешко и агнешко месо (най-добре под формата на супи и месни бульони), морско зеле, бадеми, шам-фъстъци, боровинки, броколи, овесени ядки и обезмаслена извара. Що се отнася до напитките, отдайте предпочитание на горещия шоколад, червения, зеления или ментовия чай. Избягвайте кафето и енергийните напитки.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Бороовинка (и бъз), 200 mg

Червена боровинка, 430 mg

Червена боровинка (плод), 465 mg

Зелен чай, 450 mg

Вашият коментар

Close Menu
×

Cart