Бучу - Revita.bg

Бучу

Бучу е нисък храст, който произлиза от Южна Африка. Листата му имат аромат, наподобяващ този на седефчето, и се използват от местните жители за парфюмиране на тялото. Африканските племена са използвали бучу за лечение на пикочни инфекции и възпаления, както и на възпаления на простатата.

Бучу съдържа етерично масло, флавоноиди, танини, витамини от В групата. Основният компонент на етеричното масло, за който се счита, че има антисептично и антибактериално действие, е вид монотерпен – диосфенолът. Растението има антисептично, потогонно, стимулиращо действие.

С лечебна цел се използват листата на растението. То намира приложение при лечението на следните болестни състояния:

  • сърдечносъдова система – високо кръвно налягане;
  • храносмилателна система – стомашни неразположения;
  • отделителна система – възпаления на пикочния мехур, кръв в урината, хронични заболявания на отделителната система, цистит, камъни в бъбреците и пикочния мехур, нефрит, болезнено уриниране, възпаление на уретрата;
  • възпалителни процеси – артрит, ревматизъм;
  • мъжки състояния – проблеми с простатата.

Бучу се използва като ароматизатор при производството на някои видове бренди.

Бучу може да предизвика дразнене на стомаха и червата. По тази причина не трябва да се приема на празен стомах. Не се препоръчва при бременни жени или кърмачки. Може да раздразни болните бъбреци и трябва да се избягва от хора с бъбречни инфекции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

безплатна доставка
НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ
Витамини
Факти и заблуди за витамините
    Някои хора се стараят да приемат колкото се може повече витамини, за други това са пари, хвърлени на вятъра. И двете крайности...
Разширени вени
Как да се справим с разширените вени?
    Варикозата е често срещан проблем, от който страдат предимно жени. Противно на общоприетото мнение, тя не е просто козметичен дефект, а състояние,...
Запек подуване
Бетаин хидрохлорид – естествено решение при нарушено храносмилане!
    С напредването на възрастта, производството на стомашна киселина значително намалява. В резултат на това, храносмилателните процеси биват затруднени и храната не може...